Opstelling Excelsior’31 2: Patrick Loohuis, Wim Oosthoek, Harald Eertink, Johan Wessels, Simon Baysoy, Caleb Rahajaan, Gerald Ten Hove, Jelte van der Berg, Orshein Eilyo, Arnoud Baan en Gert Jan Wilbers.

45. Remco Gombert voor Gert Jan Wilbers
75. Jurgen Siemerink voor Arnoud Baan
84. Adrian Kwintenberg voor Simon Baysoy

Verslag door Wim Oosthoek
VVOG 2 uit, de ploeg waar we vorig jaar het kampioenschap behaalden. Hier gingen de meesten dan ook met een goed gevoel naar toe. Dit gevoel was echter snel weg nadat we om 12.00 uur waren gestart in Hardewijk.

Een slap begin en het laten lopen van de tegenstanders leverde al snel de 1-0 op. Nu waren we wakker zou je denken. Nee, dus! Binnen 15 min was het 2-0. Dit maal simpel balverlies en een slechte organisatie achterin. Het werd nog erger, na een rode kaart voor Jelte van der Berg.

Na 2 doelpunten tegen en een rode kaart begonnen we eindelijk te voetballen. u probeerde we de vrije man op het middenveld te vinden en dat ging met fases vrij aardig. Na een goede actie van Gerald ten Hove kwamen we voor de rust nog terug op 2-1. Hier haalden we veel moed en geloof uit voor de tweede helft.

In tegenstelling tot de eerste helft begonnen we nu wel goed. We creëerden dan ook meteen 2 goede kansen, die net doel misten. We maakten met 10 man dan ook het spel. Verder in de tweede helft werden de ruimtes steeds groter, dit leverde dan ook een goede kans voor VVOG 2 op, die op de lat uiteen spatte.

Het laatste kwartier speelde we alles of niets, wat nog een aantal goede kansen opleverde. Maar het mocht niet baten. 2-1 is een feit. Het positieve is dan ook dat we met 10 man onze koppies niet lieten hangen en gewoon voor de overwinning gingen.

Nu richten we ons op de volgende wedstrijd, thuis tegen Berkum. Aanvang 14.30 uur. Komt allen!

Go Ahead Kampen 2 – Excelsior’31 3 1-2
Verslag door Sjors van Gerresheim
Na de afgelopen twee weken het tegen streekgenoten opgenomen te hebben, stond deze week de verre uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen 2 op het programma. De tegenstander, die vorig jaar nog bij Excelsior’31 2 in de competitie zat, had de afgelopen twee wedstrijden gelijk gespeeld en was dus gebrand op een overwinning. Met deze wetenschap vertrokken we per bus naar de kop van Overijssel.

We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en kwamen via de flanken enkele malen goed door. De eerste 15 minuten waren we de betere partij, dit resulteerde in enkele kansen voor Björn en Matthijs. Na het eerste kwartier zakte we wat in.

Go Ahead Kampen werd een paar keer gevaarlijk via de diepgaande rechtshalf. Positioneel stond het niet goed, waardoor we steeds twee stappen te laat waren en achter de feiten aanliepen.

De 1 – 0 viel echter uit een doodspelmoment, nadat een gevaarlijke aanval tot corner werd verwerkt was het raak. De corner werd nog wel het strafschopgebied uitgekopt maar kwam bij een speler van Go Ahead Kampen terecht. Vervolgens werd er niet goed doorgestapt en kon de bal weer ingebracht worden. De lange centrale verdediger was bij de tweede paal uit de rug weggelopen en kopte de bal onder Alex door.

We waren wakker geschud en pakten het spel van het eerste kwartier weer op. Met wat meer pressie vanaf het middenveld werd hier de bal veroverd en meteen achter de verdediging gegooid. Bjorn kwam één op één te staan voor de keeper en faalde niet. Hij lobte de bal over de uitstormende keeper, amper 5 minuten na de 1 – 0 was het alweer 1 – 1. Het laatste kwartier van de eerste helft ging gelijk op en zodoende gingen we met een gelijke stand de rust in.

Na de thee kwam Go Ahead Kampen feller voor de dag waarbij het tempo zeer hoog lag. Het bleef gedurende 30 minuten dan ook spannend. Totdat laat in de tweede helft het raak was. Nadat de eerste vrije trap nog in de muur getrapt was ging de tweede er wel in. De vrije trap, op de rand van de zestien, werd netjes door Bart in de onderhoek geschoten, 80e minuut 1 – 2 Excelsior’31.

Go Ahead ging achterin één op één spelen hierdoor werden we nog enkele malen gevaarlijk en scoorden ook de 1 – 3 deze werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Daarnaast dook Go Ahead Kampen ook nog een paar keer voor Alex op, maar er werd niet meer gescoord en de 1 – 2 bleef op het scorebord staan.

De zwaar bevochten drie punten bij de al eerder behaalde 6 punten worden opgeteld. Voor Excelsior’31 was het een bekende uitslag na SVVN 2, 1 – 2 winst, en Enter Vooruit 2, ook 2 – 1 winst, mogen we volgende week thuis tegen OWIOS 2 laten zien of wel de nul kunnen houden en vaker dan twee keer kunnen scoren.