Kampjes wil snel eerste keeper worden

Foto bij Kampjes wil snel eerste keeper worden

Kampjes wil snel eerste keeper worden

Bron: klik hier 
RIJSSEN - Excelsior’31 staat voor een mooie uitdaging. De topklasser mag zich vanavond thuis (aanvang 20.00 uur) ten koste van naamgenoot Excelsior Rotterdam proberen te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB-beker.Niet eerste doelman Arjan Kok staat onder de lat bij de Rijssenaren, maar Maikel Kampjes.

Wat is de reden dat jij op doel staat?
Kampjes: „Die afspraak is gemaakt nadat de trainer bekend had gemaakt dat ik tweede keeper zou worden. Arjan keept nu voor de competitie, ik in de beker.”

En? Ben je er klaar voor?
„Absoluut. Behalve dat het natuurlijk mooi is om tegen een eredivisionist te mogen keepen, hoop ik me persoonlijk ook te kunnen bewijzen richting de trainer. Ik krijg waarschijnlijk genoeg te doen, dus daar kan het niet aan liggen. Daarbij is onze uitgangspositie ook lekker. Wij hebben alleen maar wat te winnen, Excelsior Rotterdam kan alleen maar wat verliezen.”

Begrijp je dat je niet eerste, maar tweede keeper bent bij Excelsior’31?
„Het was wel een tegenvaller toen ik dat te horen kreeg. Ik heb afgelopen zomer niet de overstap van Quick’20 naar Excelsior’31 gemaakt om tweede keeper te worden. De trainer zei na de voorbereiding dat hij Arjan Kok en mij gelijkwaardig vond, maar z’n voorkeur naar Kok ging omdat hij al langer bij de club is. Ja, natuurlijk heb ik toen wel gedacht dat de trainer, als alleen dat de reden was, ook mij best een kans had kunnen geven.”

Spijt van je overgang?
„Nee hoor. Bij Quick was ik eerste doelman en dat zou ik waarschijnlijk nu ook nog wel zijn geweest, maar ik zie Excelsior als een stap hogerop. Momenteel mag ik dan tweede keeper zijn, ik verwacht niet dat dat het hele seizoen zo is.Ik doe er op trainingen en in de bekerwedstrijden alles aan om het ongelijk van de trainer te bewijzen, maar moet daarbij ook afwachten hoe Arjan het doet. Ik kan goed met hem overweg, maar ben deels wel afhankelijk van eventuele foutjes die hij maakt tijdens de competitie."

Tot slot: wat wordt het vanavond?
„Wij winnen met 2-1. Ik krijg er eentje tegen, maar verwacht dat ik ook genoeg reddingen verricht.”
 

Kalender icoon zondag 18 september 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers