Foto bij Excelsior'31 2 de meest gelukkige na 90 minuten (eerste puntenverlies voor 3e elftal)

Excelsior'31 2 - Berkum 2 4-3 (3-1)

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick, Wim, Johan, Harald, Simon, Adrian, Remco, Gerald, Jurgen, Orshein, Caleb.

Wissels: John, Arnoud, Padje

Verslag door Jurgen Siemerink

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Berkum op het programma. Doorgaans zijn de wedstrijden tegen Berkum niet de makkelijkste voor Excelsior. Toch startte Excelsior voortvarend, na 8 minuten maakte Remco uit een mooi schot het eerste doelpunt, 1-0. De eerste goal bood vertrouwen, maar het veldspel werd er niet beter op.

Berkum drong meer en meer aan richting de goal van Excelsior. De 1-1 mocht dan ook niet geheel onterecht worden genoemd. Na de gelijkmaker bleef het rommelig aan beide zijden. Toch werd het in de extra speeltijd van de eerste helft plots 2-1. Een mooi steekpass van Caleb op Orshein bezorgde een vrije doortocht op de keeper.

Snel na de 2e goal viel al de 3e. Padje legde breed op Gerald en hij had de bal voor het intikken. Na de rust zocht Excelsior nadrukkelijk naar het 4e doelpunt. Deze goal viel dan ook niet onverwacht en komt op naam van Orshein. Na het 4e goal werd het spel weer een stuk rommeliger.  We kwamen onnodig in gevaar door zelf de kansen niet af te maken.

Berkum scoorde echter wel de 4-2. Deze goal bracht weer vertrouwen bij de uitploeg. Daardoor viel vlak daarna de 4-3.

De laatste 10 minuten waren nog even flink billenknijpen voor Excelsior, maar uiteindelijk bleven de zwaarbevochten 3 punten op de Koerbelt.

Excelsior ’31 3 - OWIOS 2 3-3 (1-0)
Verslag door Arjan Schooten
Zaterdag werd onder prima omstandigheden de vierde wedstrijd van Excelsior´31 3 gespeeld. Een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Owios 2. Maar na 3 wedstrijden en 9 punten was het vertrouwen groot. De wedstrijd begon gelijkopgaand en er waren over en weer kansen voor beide ploegen.

De grootste was toch wel voor Excelsior na zo’n 25 minuten spelen. Na een prachtige aanval over links via Sjors en Bjorn kwam de bal voor de voeten van de van rechts naar binnen getrokken(?) Bart die de bal met links op de lat uiteen zag spatten. Twee minuten voor rust was het dan toch raak voor ons. Het was Bjorn die de score opende. Een prima moment uiteraard zo vlak voor de rust en met deze stand begonnen we dan ook aan de thee.

Na de rust viel al snel de gelijkmaker van Owios na een (het moet gezegd) een prachtige vrije trap naast de zestien meter die over Alex in de verre hoek verdween. We konden dus weer van vooraf aan beginnen en probeerden via de flanken gevaar te stichten. Na een aanval van ons over de linker kant en een onterecht  voor buitenspel vlaggende grensrechter van Owios vond de scheidsrechter een rustperiode van zo’n tien minuten nodig om (zijn eigen gemoederen) tot bedaren te brengen. Direct na deze afkoelingsperiode was het raak voor ons. Een schitterende voorzet van Ninos beland bij de tweede paal op het hoofd van Bjorn die de bal pal voor de voeten van broertje Yorick legt, 2-1.

We bleven op zoek gaan naar de derde treffer en deze viel dan ook niet zo heel veel later.  Na een voorzet over rechts valt de bal op randje zestien voor de voeten van de ingevallen Jeroen Spenkelink die met een droge knal de 3-1 aantekent. Helaas was dit gat van twee doelpunten van korte duur. Na wederom een vrije trap van Owios buiten de zestien belande de bal achter Alex in het doel. Het was nu Owios die volop op zoek ging naar de gelijkmaker en ons onder druk zette. Deze viel zo’n 5 minuten voor tijd uit een afstandsschot in de verre hoek.

We blijven dus ongeslagen, al voelt een 3-3 natuurlijk als een verlies van 2 punten. Desondanks blijven we koploper en gaan we volgende week  uit naar de nummer 2 van de competitie, WHC.