WHC 2 – Excelsior’31 3  2-0 (1-0)
Verslag Jeroen Dangremond
Klik hier voor foto's van Ernie van Beek

WEZEP - Zaterdag ging Excelsior’31 3  op bezoek bij de nummer 2, WHC. Ook deze zaterdag was het prachtig weer en de grasmat lag er keurig verzorgd bij. Het doel van de dag was dan ook ongeslagen blijven in de competitie.

Na een scherp begin van Excelsior was het WHC die af en toe via de counter de aanval zocht, maar deze stranden keer op keer bij de oplettende verdedigers. Toch bleef het de ploeg uit Rijssen die het spel maakte en probeerde via de vleugels de bal bij de spitsen (de gebroeders Calkhoven) te krijgen, maar verder dan kleine mogelijkheden kwam het niet.

Na zo’n 25 minuten spelen ging het dan toch mis. WHC kwam via het middenveld uit bij de linksbuiten die met een leep balletje de bal panklaar in de loop van de spits mee gaf en die daar wel raad mee wist. 1-0 was dan ook een feit. Tot aan de rust ging het aardig gelijk op en wisten beide ploegen het net niet te vinden.

Na de rust was het strijdplan ongewijzigd, maar het was duidelijk dat er snel gescoord moest worden om WHC te verslaan. De ploeg uit Rijssen bleef in de aanval gaan om de sterke verdediging van WHC te ontregelen, maar telkens was de eindpass niet goed genoeg om de 1-1 op het scorebord te zetten.

Na 70 minuten werd er 2 keer aanvallend gewisseld aan de kant van Excelsior. Sjors kwam in de ploeg voor Arjan en Mathijs voor Robert. Niet veel later was het weer WHC die aan het juichen was. Een aanval over rechts belande op de penaltystip voor de voeten van de ingelopen middenvelder die koelbloedig de 2-0 inschoot.

Excelsior deed er nog alles aan om het tij te keren, maar tevergeefs. De eerste nederlaag van het seizoen is een feit.

Zaterdag gaat Excelsior’31 3 het thuis om 14.30 uur opnemen tegen Deto 3.

Opstelling Excelsior’31 3:
Alex, Arjan, Gert-Jan, Niek, Jeroen, Gerwin, Jeroen, Ninos, Robert, Yorrick, Bjorn
Reserves: Laurens, Mathijs, Sjors

Ook Excelsior'31 2 kwam met lege handen thuis, na de 2-1 nederlaag bij SDV Barneveld 2.

De klap is blijkbaar hard aangekomen, bij de boys van coach Fethi Ozerdogan. We ontvingen tot dusver geen wedstrijdverslag.