KNVB noemt boosdoeners bij naam

Foto bij KNVB noemt boosdoeners bij naam

KNVB noemt boosdoeners bij naam

Bron: klik hier 
ZEIST - Voetbalelftallen die op het veld over de schreef gaan, worden met ingang van dit seizoen door de KNVB op internet met naam en toenaam genoemd. De bond heeft eerder al aangekondigd „korte metten te maken met fysiek of verbaal geweld tegen scheidsrechters en ernstige wanordelijkheden op en rond het veld.”

De strengere aanpak is volgens de voetbalbond nodig om geweld op het veld terug te dringen. Op de lijst wordt melding gemaakt van vechtpartijen en andere incidenten waarbij spelers van een elftal betrokken zijn. Wanneer individuele spelers het te bont maken, wordt alleen hun straf op de internetsite gepubliceerd. Na een incident worden de elftallen, hangende het onderzoek, geschorst en op de lijst geplaatst. De maatregelen vloeien voort uit het rapport 'Effectieve aanpak excessen', waar de voetbalverenigingen zich unaniem achter hebben geschaard.

Op de wekelijks gepubliceerd lijst staan momenteel drie standaardteams die door de bond zijn 'stilgezet'.

De eerste elftallen van het Haagse DUNO, TOGB uit Berkel en Rodenrijs en BVV'27 (Blitterswijck) staan voorlopig buitenspel. Al met al heeft de KNVB reeds zestien teams op non-actief gezet, liefst dertien elftallen komen uit het district West II.

De overige drie uit Zuid II.
 

Kalender icoon woensdag 5 oktober 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers