Excelsior'31 2 verslaat Bennekom 2 (3e na rust overtuigend langs DETO 3)

Foto bij Excelsior'31 2 verslaat Bennekom 2 (3e na rust overtuigend langs DETO 3)

Klikhier voor 51 foto's (copyright

Excelsior’31 2 – v.v. Bennekom 2 2-1
Verslag door Harald Eertink
Om te beginnen: nee, het is niet zo dat wij enkel een verslag maken na een winstpartij. Vorige week is er door miscommunicatie geen verslag aangeleverd. Vanaf nu wordt “de pen”  elke week doorgegeven en de leiders zien daar op toe.

Dan de wedstrijd van dit weekend. Na de onnodige nederlaag (2-1) vorige week tegen SDV Barneveld, waren wij er op gebrand om vandaag een beter resultaat te behalen. Geen makkelijk opgave, want de reserves van vv Bennekom stonden op het programma. Een ander team dat al jaren bij ons in de competitie zit en bij ons bekend staat als een goed voetballende ploeg.

Bennekom stond voor aanvang op een gedeeld eerste plaats, terwijl wij op een gedeeld 7e plek stonden. Natuurlijk duurt het seizoen nog lang, maar duidelijk was wel dat we vandaag 3 punten moesten pakken om de aansluiting met de bovenste plekken te behouden.

Om exact 14.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. En 37 seconden later stond de 1-0 op het scorebord. Veel toeschouwers hebben dit doelpunt niet gezien en dat is toch jammer, want er ging een mooie aanval aan vooraf. Via de linke flank, met veel bewegende mensen (John, Jan, Gert-Jan Wilbers), kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Gerald ten Hove en die schoot goed binnen, 1-0.

Deze goede start konden we een prima vervolg geven. We zetten Bennekom vanaf het begin vast en zij hadden daardoor moeite om fatsoenlijk op te bouwen (iets wat zij toch graag doen). 10 minuten na de openingstreffer had Gerald de 2-0 op de voeten, na een soortgelijk aanval al de 1-0, echter een opstuiterende bal als gevolg van een polletje (naar eigen zeggen) zorgde ervoor dat de bal hoog over ging.

Via de beide flanken wisten wij veel gevaar te creëren, we kregen ook veel kansen, maar het lukte ons niet om de 2-0 te maken. Bennekom kreeg de 1e helft één goede kans, maar Michael redde bekwaam.In de 40e minuut was het dan toch opnieuw raak (2-0). Het was Gerald die een penalty nam, nadat hij zelf gevloerd was in de 16-meter. Een terechte strafschop. De keeper (oud prof Kevin Moeliker) redde Gerald’s inzet, maar het was Jurgen die er ‘als de kippen’ bij was en de rebound binnenschoot.

2-0 was ook de stand waarmee we gingen rusten. Een goede eerste helft, waarin wij Bennekom goed vast hadden gezet, veel kansen hadden gecreëerd en 2 doelpunten hadden gemaakt. Hoe anders was de 2e helft. Dit maal was het Bennekom die ons vastzette en het betere van het spel had. Het lukte ons nauwelijks om aan die druk te ontsnappen. Na een 20 minuten spelen resulteerde dit aanvalsspel van Bennekom in de 2-1. Wederom uit een penalty.

Het zou toch niet weer gebeuren dat we een zekere voorsprong zouden weggeven? Gelukkig niet, alhoewel Bennekom nog een aantal goede kansen kreeg. Naarmate de 2e helft vorderde lukte het ons beter om onder de druk van Bennekom uit te komen. Uiteraard gaven zij door volop druk naar voren te zetten ook ruimte weg achterin. Maar we speelden de 2e helft te slordig om dit goed uit te spelen.

Daardoor bleef het tot op het laatst spannend. Uiteindelijk wonnen we met 2-1. Op basis van de 2e helft had Bennekom misschien een punt verdiend, maar tussen verdienen en krijgen zit een groot verschil (hebben wij dit seizoen al een aantal keer meegemaakt). Een belangrijke overwinning want wij behouden daardoor de aansluiting, staan nu op plek 5 en hebben 5 punten minder dan koploper SVZW 2. Tegen de ploeg uit Wierden spelen wij volgende week (uit om 12.30u).

Wie graag live op de hoogte wil worden gehouden tijdens de wedstrijden, Excelsior’31 2 heeft nu ook een twitteraccount: @excelsior312 (of rechtstreeks vanaf de computer: http://twitter.com/#!/excelsior312)

Excelsior 3 –DETO 3 6-1
Verslag door Laurens Harbers

Zaterdag stond hekkensluiter DETO 3 op de agenda. Het beloofde op voorhand een spannende wedstrijd te worden. DETO 3, eindelijk weer op volle sterkte, kwam voor een overwinning en niets minders. Excelsior 3  was gewaarschuwd.

Excelsior begon de eerste minuten van de wedstrijd sterk en liet de bal goed rondgaan. Dit leverde echter geen directe kansen op. Naarmate de wedstrijd vorderde verdwenen de zonnestralen en kwam de regenen. Het veld werd moeilijker bespeelbaar en de glijpartijen begonnen. Of dit door het gladde veld kwam of de vrijdagavond laten we in het midden.

Halverwege de eerste helft was het DETO die de beste kans van de wedstrijd kreeg. De rechtsbuiten schoot de bal hard op doel. Gelukkig keerde Patrick het schot. De rebound werd door Simon en Niek van de lijn weggewerkt. Excelsior bleef de eerste helft goed doorgaan met voetballen en het creëren van kansen. De achterhoede bleef foutloos, het middenveld bleef duels winnen en de voorhoede bleef kansen creëren. Helaas voor Excelsior bleef het ook 0-0.

Na een bakje thee en een mentale oppepper begon Excelsior aan de tweede helft. De rust had Excelsior goed. In de eerste minuten van de tweede helft was het Lionel Simon die de bal goed voor gaf. De voorzet werd kundig afgewerkt door Bjorn, 1-0. Enkele minuten later was het alweer raak. Bjorn gaf een steekpass op Matthijs die de bal binnenschoot, 2-0. Excelsior leek de smaak van vrijdagavond te pakken te hebben en bleef goed doorgaan. Wederom was het Matthijs die alleen op de keeper af kwam en de bal binnenschoot, 3-0.

Excelsior bleef aanvallend spelen en zocht via de flanken de aanval op. Via de linkerkant werd de aanval ingezet en belande de voorzet bij Bjorn in de voeten. Deze legde de bal af op Yorrick. Yorrick behield het overzicht en legde de bal klaar voor de goed opgekomen Jeroen (Tuute) die de bal hard in de lange hoek schoot, 4-0. Enkele minuten later werd de bal door Jeroen (Tuute) afgegeven op Bjorn die ook zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot.

Ook DETO mocht nog een doelpunt meepikken door een goed ingedraaide corner. De eindscore werd beslist door Matthijs die de 6-1 binnenprikte. Na 90 minuten goed voetbal en een prachtige bruiloft van Erik de Keyzer is Excelsior 3 weer koploper.

Spelers en leiding van Excelsior 3 wensen het kersverse bruidspaar Erik en Marion veel geluk toe.

Opstelling: Patrick, Ninos, Johan, Niek, Simon, Sjors, Gerwin, Stephen, Robert, Bjorn en Matthijs.
Wissels: Jeroen, Mark, Yorrick en Laurens
Doelpunten: Matthijs (3x), Bjorn (2x), Jeroen (1x).