Excelsior'31 na rust de meerdere van HHC Hardenberg (foto's & samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 na rust de meerdere van HHC Hardenberg (foto's & samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 na rust de meerdere van HHC Hardenberg (foto's & samenvatting geplaatst!)

* Klik op de TV (rechts) voor een uitgebreide samenvatting van dit duel (in HD), gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

* Excelsior'31 juicht (HHC weent). Even een lange neus trekken (moet kunnen, toch?). Klik hier

* Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage (copyright
www.excelsior31.nl).



Excelsior'31 - HHC Hardenberg 1-0 (0-0)
76.1-0 Nigel Michels

Excelsior'31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, Andreas David, John Lubbers, Michel Gerritsen Mulkes, Dennis Rosink, Niek Davina (83. Amanuel Isa), Nigel Michels, Jan Borghuis, Robert Wilens (88. Gradus Hempenius), Gerald Ten Hove (78. Karim Chengachi).

HHC Hardenberg:
Raymond Beukeveld, Frank Schijff, Tim Siekman, Hielke Penterman, Patrick Jurgens, Renco Van Eeken (78. Kenny Kroeze), Stijn Pol, Berry Hoogeveen (67. Roy Stroeve), Lars Offringa (88. Lennard Mulderije), Gerson Klok, Thijs Houwing.

Scheidsrechter: dhr. Van de Roest (Goes)
Gele kaart: Karim Chengachi en Kevin Siemelink (Excelsior'31); Tim Siekman, Renco van Eeken en Patrick Jurgens (HHC Hardenberg)
Rode kaart: geen
Toeschouwers: 1500

Excelsior'31 na rust de meerdere van HHC Hardenberg (1-0)



RIJSSEN - Excelsior'31 was vanmiddag voor de derde keer op rij de meerdere van HHC Hardenberg. Voor rust deden beide partijen weinig voor elkaar onder. Toch, ware het een bokswedstrijd geweest, dan hadden de bezoekers bij rust op punten zeker voorgestaan. HHC Hardenberg kreeg immers via Hielke Penterman de grootste kans om de score te openen. De Tubbergenaar veranderde een schuiver van Thijs Houwing van richting, waar Excelsior'31 sluitpost Arjan Kok ternauwernood een antwoord op had.

Het moet gezegd, na rust tapte de thuisploeg bepaald uit een ander vaatje. Het speelde beduidend brutaler, met veel inzet, strijd en passie. Die inzet werd beloond met een doelpunt van de 20-jarige Nigel Michels, die een door HHC Hardenberg goalie Beukeveld gekeerd afstandschot van Jan Borghuis in eerste instantie dan wel gekeerd zag, maar er als de kippen bij was om de rebound te verzilveren, 1-0..

De aan het van het seizoen uit Rijssen vertrekkende coach Dennis Demmers gaf vanmiddag het vertrouwen aan dezelfde basiself, die onlangs IJsselmeervogels versloeg. Dus met Karim Chengachi, Maurice Bartelds en Amanuel Isa op de bank. Gradus Hempenius (hersteld van een enkelblessure) hield het drietal gezelschap.

Excelsior'31 te sterk voor HHC
Bron: klik hier



RIJSSEN – Excelsior’31 won vorig seizoen al twee maal van HHC en ook ditmaal was het raak. Nigel Michels maakte zaterdag de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. De ploeg van Dennis Demmers, die deze week bekend maakte dat hij ermee stopt, won vorige week verrassend van IJsselmeervogels en ook HHC moest eraan geloven. Demmers hield vast aan de basiself van vorige week, wat betekende dat Bartelds en Isa op de bank begonnen. Een kwartier voor tijd maakte de 20-jarige Nigel Michels de enige treffer van het duel. Door de zege kan Excelsior weer naar boven kijken op de ranglijst. De ploeg staat na elf duels op zeventien punten. De achterstand op HHC is geslonken tot een punt.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Hielke Penterman zorgde namens HHC voor het gevaar met een van richting veranderd schot. Vlak daarvoor had Gerald ten Hove met een kopballetje voor het eerste kansje van Excelsior getekend.

Na rust kwam er wat meer vuurwerk. Excelsior kwam sterk uit de kleedkamer en nam initiatief. Nigel Michels zag zijn schot naast de goal verdwijnen. Aan de andere kant was Hielke Penterman (ex-HSC'21) gevaarlijk namens HHC. Hij kwam vrij voor de goal van Excelsior, maar doelman Arjan Kok redde knap.

Excelsior bleef aanzetten en zag die inzet beloond worden. Nigel Michels maakte stond op de goede plaats toen HHC-doelman Beukeveld een schot van Borghuis niet onder controle kreeg: 1-0. Excelsior trok die voorsprong eenvoudig over de streep. HHC oogde slap en kon niet meer op gelijke hoogte komen.

Excelsior'31:
Kok, Gerritsen Mulkes, David, Lubbers, Siemelink, Rosink, Davina (84. Isa), Michels, Borghuis, Wilens (89. Hempenius), Ten Hove (80. Chengachi).

HHC:
Beukeveld, Schijff, Siekman, Penterman, Jurgens, Van Eeken, Pol, Hoogeveen (67. Stroeve), Offringa (88. Mulderije), Klok, Houwing.

 

Het is even zweten voor Excelsior '31
Bron: Voetbalopzaterdag



RIJSSEN - Als je de voorbeschouwingen moest geloven, kon het niet anders of Excelsior '31 en HHC Hardenberg zouden er een boeiende wedstrijd van gaan maken. Maar papier en computerbeeldscherm waren geduldig, zo bleek, want het duel tussen de streekgenoten bracht absoluut niet wat de voetballiefhebbers in het vooruitzicht was gesteld.

Excelsior '31 stapte na negentig minuten wel lachend van het veld. Die ploeg had een kwartier voor het einde dan toch een doelpunt gemaakt, waarop HHC Hardenberg vervolgens het antwoord schuldig bleef, zoals de ploeg van Ted Verdonkschot ook voordien machteloosheid had uitgestraald. HHC is al weer een tijdje lelijk van slag. Uit de laatste vier wedstrijden kwamen slechts twee punten en dat is voor een ploeg die wil lonken naar de bovenste plaatsen ver beneden peil. "De stap naar de top kunnen we nog niet maken. Dat hebben we vandaag laten zien", luidde Verdonkschots conclusie.

Daar was na de matte vertoning niets mee miszegd. Zoals er geen woord Spaans bij was toen het op namen noemen aankwam."Van Eeken en Houwing hebben niet gedaan wat ze moesten doen", zo gaf de trainer te kennen.

Renco van Eeken en Thijs Houwing zijn begenadigde voetballers, kunnen zich rekenen tot de amateurtop, maar de twee aanvallers blonken voornamelijk uit in onzichtbaarheid. En er waren er meer die zich lieten veroordelen tot de anonimiteit. Gersom Klok bijvoorbeeld, aanvaller nummer drie aan HHC-zijde. Rap, behendig, maar zijn aangewezen bewaker Michel Gerritsen Mulkes was zo mogelijk nog rapper en behendiger. Klok keek zeer regelmatig op zijn neus wanneer het zijn directe opponent toch weer gelukt was de bal van zijn schoen te plukken en dat constant met faire middelen.



En zo lag Van Eeken aan een touw bij Kevin Siemelink en moest Houwing permanent optornen tegen Andreas David in combinatie met John Lubbers.Ook op het middenveld moest HHC Hardenberg toegeven op de tegenstander. Berry Hoogeveen, Lars Ofringa en Hielke Penterman zullen dit seizoen betere wedstrijden afgewerkt hebben dan ze deden in Rijssen. Niet bij de les, slordig in de passing en opbouwend daardoor soms ontstellend zwak, zo de middenvelders al aan opbouwen toe kwamen. Behoudens de beginfase hanteerde HHC Hardenberg vaak de lange bal vanuit de defensie om maar haast je rep je bij Houwing uit te komen. Die moest dan vervolgens kaatsen op medespelers maar het was op het middenterrein veel te vol om lekker los te komen.

Balverlies was regel en omdat ook de thuisclub voor rust weinig serieuze daadkracht aan de dag legde, viel er voor de toeschouwers maar bitter weinig te genieten. Ook de kijkers thuis - TV Oost zond het duel rechtstreeks uit - zullen geen plezier beleefd hebben aan de eerste helft.

Echte wapenfeiten waren dun gezaaid. Houwing kon een keer aanleggen uit de tweede lijn, maar zag zijn schot nota bene door zijn ploeggenoot Penterman van richting veranderd. Gelukkig voor Excelsior '31 ver genoeg van richting veranderd, want anders had doelman Arjan Kok in de verkeerde hoek gelegen. Een serieuzere kans was er voor Penterman die op een voorzet van Patrick Jurgens niet ver naast het doel kopte. Excelsior '31 zette daar een kopkans voor Gerald ten Hove tegenover op een vrije trap van Nick Davina. En toen zaten de eerste 45 minuten erop.



"Ik had het gevoel dat we niet durfden te voetballen", gaf trainer Dennis Demmers als verklaring voor de tamme bedoening. "Het stond tactisch wel goed, maar alle eindpasses kwamen bij hen in de voeten. In de rust heb ik gezegd, ga in beweging. Als je fouten maakt, is dat niet erg, want die kun je op werklust corrigeren." De spelers van Excelsior '31 moeten die tekst van hun trainer ter harte genomen hebben, want binnen de korste keren na de pauze vlogen er twee pittige schoten van Nigel Michels en Davina richting het doel van HHC Hardenberg. Het ontbrak dan wel aan zuiverheid, maar de intentie was helder. De Rijssenaren pakten de zaak in ieder geval energieker aan dan voor rust.

Het werd ook even wat onvriendelijker in het veld, wat wel paste bij de gebruikelijke sentimenten die een streekderby nu eenmaal altijd met zich meebrengt. Scheidsrechter Van de Ketterij, die voor rust de strafzaken mondeling had afgehandeld, zag zich gedwongen om gele kaarten tevoorschijn te halen en dat had in die zin effect dat niemand rond het veld het idee moet hebben gekregen dat de wedstrijd wel eens zou kunnen ontsporen. Het bleef uiteindelijk kalm binnen, maar ook buiten de lijnen. Het uitvak met de HHC supporters morde bedrukt, kijkend naar de alsmaar voortmodderende favorieten, waar de supporters van de thuisclub juist steeds meer hoop kregen dat de drie punten wel eens in eigen huis zouden kunnen blijven. Twee weken daarvoor was dat ook gelukt tegen IJsselmeervogels.



Demmers had zijn team zo'n beetje in dezelfde samenstelling het veld in gestuurd, wat inhield dat Maurice Bartelds, Amanuel Isa, Gradus Hempenius en Karim Chengachi op de reservebank moesten plaatsnemen. Vleugelspits Bunyamin Özkök was helemaal niet in beeld. Die was verbannen naar het tweede elftal waar de spits zich vervolgens ziek voor afmeldde. Met zo veel potentiële basisspelers niet fit of uit vorm speelt Excelsior '31 helemaal niet meer in de sterkst gedachte opstelling van het begin van het seizoen. De boel is aan het schuiven gegaan, toen Christian Cicek na drie speelrondes toch koos voor FC Zwolle, waarmee Demmers meteen met een probleem werd opgezadeld. Het gat (in productie van doelpunten) dat Cicek achterliet, is tot op heden niet fatsoenlijk ingevuld. Nog niemand is de vertrokken Cicek (twee treffers) op de lijst van doelpuntenmakers voorbij gegaan.

Noodgedwongen door de situatie verheft Excelsior '31 werklust tot kunst. Het is een kwestie van even niet weten en dan maar zweten. Van noeste arbeid hoef je per saldo niet slechter te worden en hard gewerkt werd er. Dennis Rosink, Jan Borghuis, Nigel Michels, Gerald ten Hove en Niek Davina keken op het middenveld niet op een metertje meer of minder en deden anders dan HHC Hardenberg na rust ook wel degelijk pogingen om tot combinatievoetbal te komen. Groots werd het echter nooit, fouten werden er inderdaad genoeg gemaakt, maar de ploeg was onderling niet te beroerd om herstelwerkzaamheden te verrichten.



Dat werd uiteindelijk vergoed met de treffer van Michels die de bal voor de voeten kreeg toen doelman Raymond Beukeveld een knal van Borghuis alleen maar kon keren. De wedstrijd had mogelijk een ander verloop gekregen als Penterman zo rond de 60-ste minuut zijn actie waarbij hij doelman Kok voorbijliep had kunnen afronden. Dat was hij ook ongetwifeld van plan, maar rekende toch buiten de lange arm van Kok. Het was zo'n beetje de enige kans, ontstaan na een overtreding maar niet afgefloten door Van de Ketterij, die HHC Hardenberg in de tweede helft kreeg.



Al voor de 1-0 had Verdonkschot halverwege de tweede helft zijn eerste wissel toegepast. Roy Stroeve, op de weg terug van een blessure, verving Hoogeveen, maar de routinier bracht niet de schwung en creativiteit die HHC zo ontbeerde. Ook Van Eeken en Offringa verdwenen in het laatste kwartier naar de kant, maar ook hun vervangers Kenny Kroeze en Lennard Mulderij deelden in de hun toebedeelde korte speeltijd mee in de malaise. Niet om vrolijk van te worden.

Die vrolijkheid was er wel bij de thuisclub. Excelsior '31 kan na een mindere periode toch ineens weer een beetje omhoog kijken. Sportclub Genemuiden is de komende tegenstander. Heel lastig altijd om daar een gunstig resultaat te halen, maar aan de andere kant had men in Rijssen nooit kunnen bedenken dat er zes punten gehaald zouden worden tegen IJsselmeervogels en HHC Hardenberg. Verdonkschot kon er ook niet over uit na afloop. "We hebben heel weinig weggegeven, behalve dan die goal. Dat is al de zoveelste keer, dat dit gebeurt. Voorin hadden we het anders moeten spelen. Er was geen communicatie."

Tekst: Aad van der Graaf

 

Kalender icoon zaterdag 29 oktober 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers