Foto bij Excelsior'31 2 maakt het zich onnodig moeilijk tegen DTS'35 2 (3e elftal verstevigt koppositie)

Opstelling Excelsior'31 2:
Sander, Johan, Harald, John, Simon, Adriaan, Remco, Caleb, Bart, Gertjan W, Orshein.
Wissels: Jelte, Arnaud, Danny (3e)

Verslag door Johan Wessels
Na een wat makkelijke overwinning vorige week op SVVN 2 voor de beker, mochten we vandaag aantreden tegen DTS'35 2. De wedstrijd begon voortvarend. Na 8 minuten was het al raak voor de ploeg van Fethi. Gertjan W mocht deze treffer achter zijn naam schrijven na een goede poging van Orshein en slecht uit verdedigen van de verdediging van DTS'35 1-0. Maar heel lang konden we er niet van genieten.

Want in de kluts komt de bal voor de voeten van een tegenstander die de bal hard in het dak van het doel schiet en hiermee Sander volledig kansloos laat 1-1. De wedstrijd werd er niet beter op. Het spel werd rommelig en DTS'35 rekte tijd op alle plekken waar het maar even kon. Met de 1-1 ruststand tot gevolg gingen we thee drinken.

Na de rust kwamen we niet al te scherp uit de kleedkamers. Want in de 59ste minuut kwam DTS'35 op een 1-2 voorsprong na een cormer die goed werd binnen gekopt. Excelsior zette daarna de jacht op de gelijk maker in. Maar van echt voetbal was er aan de Excelsior zeide niet echt sprake. In de 71e minuut kwamen we toch op een verdiende gelijkmaker. Een speler van DTS'35 vond het nodig om zijn eigen doelman te verschalken nadat hij goed onder druk werdt gezet door Gertjan W 2-2.

Niet veel later kwamen we op voorsprong door een fantastische bal van Caleb. Die de te ver voor z'n doel staande doelman met een goed bekeken balletje passeerde 3-2. Daarna was DTS'35 nog een keer gevaarlijk. Maar de Sander wist de bal met een goede redding te verwerken tot een hoekschop die echter geen gevaar opleverde. In de 83e minuut mocht Orshein ook nog een doelpuntje mee pikken en tilde daarmee de stand naar 4-2.

Al met al geen beste wedstrijd. Maar wel een compliment waard dat we de 1-2 stand wisten om te buigen naar 4-2.

Op naar volgende week. Waar we wel uit een ander vaatje moeten tappen!

Excelsior '31 3 - SVDB 3 2-0
Verslag Gerwin Schalk
Voor de 'volgers' van ons elftal via Twitter is dit verslag oud nieuws, aangezien van onze hele wedstrijd een uitgebreid verslag is gedaan door middel van ontzettend veel 'tweets'. We hadden vanmiddag 2 Twitter-verslaggevers in de personen van Sjors van Gerresheim (met nieuwe I-phone) en Erik Leeuwis, al was laatstgenoemde meer bezig met andere wedstrijden. Het was smullen geblazen voor onze 29 (!!) 'volgers'.

Op deze mooie herfstmiddag moesten we thuis aantreden tegen Barneveld 3. Barneveld stond 4e in de competitie en het beloofde dus een lastige middag te worden. Deze belofte werd nooit echt werkelijkheid aangezien er deze middag één bovenliggende partij was, en dat waren de rood-hemden.

De wedstrijd stond onder leiding van een zeer jonge scheidsrechter, die rond 3 uur floot voor de aftrap. De eerste minuten begonnen we goed aan de wedstrijd, het resulteerde echter niet in doelkansen. In de 23e minuut werd het net wel gevonden door Jorrick met een tikkie wist hij de doelwachter te passeren. Lekker Jorrick! Barneveld was in deze eerste helft geen moment gevaarlijk, op één gevaarlijke vrije trap na.

In de rust stond de thee klaar voor de spelers en voor de gebleseerden (3 man in totaal, allen enkel enkels) lagen de ballen in de jus. Er werd besloten om de joker in te zetten, Jeroen Spenkelink kwam in de wei, dit ten kostte van Ruud Slagman.

In de 2e helft werd er vanaf het begin niet echt goed gevoetbald, de trainer raakte ook een beetje gefrusteerd en botvierde dit op de scheidsrechter. De scheidsrechter kwam hierop even verhaal halen, alleen vond hij het moeilijk om een oudere terecht te wijzen. In de 55e minuut kwam Stephen goed door, zijn schot op goal werd van richting veranderd en de keeper kon ternauwernood zijn doel schoon houden, dit ten koste van een corner. Deze werd feilloos door Tuute op hoofd van Robert gelegd, hij wist hier wel raad mee en knikte knap bij de 'second poal' binnen. 2:0! Er leek geen vuiltje aan de lucht, alleen werd het nog billen knijpen, omdat Barneveld al zijn krachten verzamelde en nog een maal een offensief
creeërde.

In de 85e en 88e minuut waren er nog levensgrote kansen voor Jorrick en Tuute alleen wisten zij het net niet te laten bollen. In de 92e minuut wist onze captain nog knap een onnodige gele kaart te halen vanwege, "donder op!" tegen de scheids te zeggen. Goed voorbeeld!