Foto bij Nipte maar belangrijke zege voor zaalvoetballers Excelsior’31 (samenvatting geplaatst!)

Afgelopen donderdagavond hebben de zaalvoetballers de thuiswedstrijd tegen HZC / Veltkamp Tweewielers uit Hattem met 4-3 gewonnen. Na een 3-0 voorsprong in de rust werd het toch nog spannend, maar bleven de punten uiteindelijk in Rijssen. Door deze overwinning sluit Excelsior weer aan bij de subtop en kan het zich opmaken voor twee uitduels tegen de koplopers uit de Hoofdklasse.

Daar de bezoekers uit Hattem wat aan de late kant waren, kregen ze geen mogelijkheid van de scheidsrechter om zich goed warm te lopen. Excelsior’31 profiteerde hier optimaal van door direct toe te slaan middels doelpunten van Robert Kwintenberg en een van richting veranderde voorzet van Harmen van de Maat. Excelsior’31 gaf weinig weg en scoorde zelf via Maarten Postma de 3-0. Na de rust bleek zette HZC / Veltkamp Tweewielers een (wiel)tandje bij en kwam de jonge ploeg van Excelsior’31 nog in grote problemen.

Bij een 3-2 stand was het de niet fitte Agassi Daneljan die de bevrijdende 4-2 scoorde. Omdat het ook nog 4-3 werd, beleefde Excelsior’31 nog een aantal benauwde minuten en was het te danken aan keeper Willard Baan dat Excelsior’31 de wedstrijd toch over de streep kon trekken.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior’31 uit in Deventer tegen koploper Turkuaz. De maandag erop staat de uitwedstrijd tegen ABC/Hekwerk op het programma.

4-3       HZC

Opstelling Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Harmen van de Maat, Maarten Postma, Robert Kwintenberg, Sander Kwintenberg, Agassi Daneljan, Wim Brinks
Coach: Marcel Lankamp
Grensrechter: Jan Booms