Excelsior'31 vergeet zich te belonen bij SC Genemuiden (3-1)

Foto bij Excelsior'31 vergeet zich te belonen bij SC Genemuiden (3-1)

Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Andreas David, Michel Gerritsen Mulkes, Dennis Rosink, Gradus Hempenius, Nigel Michels, Gerald ten Hove (46. Bunyamin Özkök), Robert Wilens (80. Orshein Eilyo) en Jan Borghuis (85. Caleb Rahajaan)

klik hier voor de samenvatting van RTV Oost

Excelsior'31 verliest bij Genemuiden
Bron: klik hier
GENEMUIDEN - Na drie duels zonder verlies, heeft Excelsior'31 weer een wedstrijd verloren. Genemuiden was in de Overrijselse derby met 3-1 te sterk. Excelsior’31 begon sterk aan het duel, dat live te zien was op TV Oost, en mocht al vroeg wat kansjes noteren. Genemuiden-doelman Albert Flier moest al direct aan de bak. Toch was het de thuisploeg die de score opende.

Spits Willem Lanjouw dook gevaarlijk op voor doelman Arjan Kok en werkte beheerst af: 1-0.  Nigel Michels trok de stand voor rust gelijk. De Excelsior-spits, vorige week ook trefzeker, had na een hoekschop alle vrijheid  en kon binnen schieten. Excelsior’31 was voor rust voetballend beter, maar verzuimde dat in de score uit te drukken.

Na de pauze tekende plaaggeest Lanjouw al snel voor zijn achtste goal van het seizoen. Hij verlengde een vrije trap die de 16 in werd geslingerd: 2-1. Excelsior-verdediger John Lubbers had zijn handen vol aan de behendige spits.

Het restant van de wedstrijd verliep stroef voor Excelsior, al kreeg Robert Wilens wel de uitgelezen kans op de 2-2. Hij kopte voor open doel over. Genemuiden bleef het concept ‘alle-ballen-op-Lanjouw’ hanteren, maar het was Herman van Dijk die de thuisploeg definitief in veilige haven bracht. Het geloof ebde in de slotfase langzaam weg bij Excelsior’31 en de Rijssenaren scoorden niet meer.

Excelsior maakt na de goede reeks (winst tegen HHC en IJsselmeervogels) een pas op de plaats en heeft nu 17 punten uit 12 duels. Genemuiden doet goede zaken en houdt aansluiting met de bovenste ploegen in de topklasse.