‘ Ik ben twee jaar misdienaar geweest’

Foto bij ‘ Ik ben twee jaar misdienaar geweest’

‘ Ik ben twee jaar misdienaar geweest’

Kijkt een topsporter liever naar The Voice of Holland of gaat de voorkeur uit naar Oh Oh Cherso? Wat stond er in zijn of haar laatst verstuurde sms’je? Vragen die normaal gesproken niet worden gesteld na een wedstrijd.

Bron: dagblad TC Tubantia
door Robin Campmans



Aflevering 46: Dennis Demmers, voetbaltrainer van Excelsior’31.

Zomer of winter?
,,Zomer. Doe mij maar het strand in plaats van de sneeuw. Ja, we gaan dus weer de verkeerde tijd in. Helemaal als ik kijk naar voetbal. Bij Excelsior ligt geen kunstgras, als de velden straks keihard zijn is dat op z’n zachts gezegd geen pret­je. Ik ben nu al bezig de kunstmati­ge zon vast te leggen in de vorm van zaaltjes of de sportschool.”

Leraar of trainer?
,,Trainer. Als ik fulltime coach zou kunnen zijn, dan had ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik ga proberen toegelaten te worden tot de cursus coach betaald voetbal, maar dat is niet zo makkelijk.

Maar leraar zijn is ook heel leuk hoor. Vroeger wilde ik al gymle­raar worden. Dat is gelukt, hoewel ik op de middelbare school waar ik werk nu vooral een coördineren­de functie heb.”

Wat stond er in je laatst verstuurde sms’je?
,,Die was naar Rico ten Hag ( het broertje van Erik ten Hag en vorig jaar assistent- coach van Demmers bij Excelsior, red.). Hij zou kaarten bij FC Twente regelen voor een aantal collega’s van me. Ik vroeg hoe de zaken ervoor stonden.

Ja, ik sms en bel veel. Ik denk ze­ker zeshonderd berichten per maand. Daar zit vooral veel ‘voet­balverkeer’ bij. Ik heb zo’n groep aangemaakt waarin alle spelers van Excelsior zijn opgenomen. Als er dan een mededeling is, dan stuur ik die naar dertig man tege­lijk. Dan schiet het snel op met aantal sms’jes.”

Olympische Spelen of WK voetbal?
,,WK voetbal. HetWK vind ik leuk om te volgen, verder kijk ik thuis weinig voetbal. Ik heb ook geen abonnement op Eredivisie Li­ve of Sport 1. Ik ga liever live een potje bij de amateurs kijken. Bo­vendien ben ik weinig thuis, dus hebben die abonnementen ook weinig nut. Als ik al thuis ben, dan kan ik het richting mijn vrouw niet maken om ook dan nog op voetbal af te stemmen. Maar daar heb ik totaal geen moeite mee.”

Bier of wijn?
,,Wijn. Ik lust geen bier, drink wel cola vieux. Als ik nieuw ben bij een club en ze bieden me een pils­je aan, dan zeg ik altijd ‘dat bier voor boeren is’. Dan is iedereen meteen in rep en roer, ha ha. Maar ik drink niet veel. Meestal kan het al niet omdat ik met de auto ben.

In de andere gevallen stop ik na een paar glazen cola vieux. Dron­ken ben ik nog nooit geweest.”

Nick en Simon of Adele?
,, Doe dan maar Adele. Ik hou van Nederlandstalige muziek, maar Nick en Simon vind ik dan weer te gezapig. Jan Smit, Marco Borsa­to, dat vind ik wel leuk. Een tijdje geleden ben ik met mijn vrouw meegeweest naar een concert van Marco Borsato in de Gelredome, dat was hartstikke leuk. Ook ben ik al eens naar een optreden van Guus Meeuwis geweest.”

Rook of rookvrij?
,, Rookvrij. Toen ik een jaar of twintig was heb ik met oud en nieuw een keer een poging gedaan om te roken. Ik had een grote si­gaar bij me waarmee ik tevens het vuurwerk wilde aansteken. Nou, ik lag die nacht al om half één doodziek in bed.”

Excelsior’ 31 of SVZW?
,,Ik wist dat deze zou komen. Ik kies voor Excelsior. De club ademt voetbal. Iedere wedstrijd zijn er veel supporters, de vereniging leeft enorm. Een groot verschil met SVZW. Maar ik heb ook met die club een warme band. Ze hebben me op 26-jarige leeftijd toch maar mooi de kans gegeven om hoofd­trainer te worden. Ik sluit zeker niet uit dat ik ooit nog terugkeer inWierden.”

Mark Rutte of Geert Wilders?
,,Mark Rutte. Wilders probeert wel van alles, maar overtuigen doet hij me niet. Ik volg de poli­tiek niet overdreven, gewoon dat­gene wat er op het nieuws komt. Ik heb de laatste keer ook niet ge­stemd, dat papiertje ligt volgens mij nu nog steeds ergens thuis.Maar als ik wel had gestemd, dan was die naar Rutte gegaan.”

Krant of internet?
,,Internet. Daar kun je alles op vin­den. Heel handig voor iemand zo­als ik die veel onderweg is. Via mijn telefoon bekijk ik alle nieuws­sites en berichten over voetbal.Voor voetbal heb ik twee keer per week de krant: op zaterdag en maandag.”

The Voice of Holland of Oh Oh Cherso?
,, The Voice of Holland. Als ik thuis ben, dan kijk ik er wel naar. Leuk programma. Iemand van onze school heeft ook meegedaan, maar dat kwam niet in de uitzending. Niet elke kandidaat waarbij geen enkele stoel omdraait laten ze na­melijk zien. Oh Oh Cherso kijk ik nooit, Chersonissos ken ik wel.

Aan het einde van het vorige sei­zoen zijn we daar met de selectie van Excelsior geweest. Dat was ge­lukkig nog net buiten het seizoen, ha ha. De eerste dag lagen er welge­teld twintig man op het strand, of­tewel alleen wij! Maar het was er niet minder gezellig om hoor.”

Twitter of Facebook?
,,Twitter. Een handige bron voor informatie. De laatste nieuwtjes, uitslagen, je weet het meteen. Ik zet er na afloop van onze wed­strijd ook altijd even op wat mijn bevindingen waren.”

Tatoeage of piercing?
,,Ik zou zelf geen van tweeën ooit doen, maar kies in dit geval voor tatoeage. Achter de meeste ta­toeages zit een gedachte, dat vind ik op zich best mooi. Maar zo’n he­le arm vol hoeft voor mij dan ook weer niet. Maar iemand moet dat voor zichzelf weten.”

Hond of kat?
„Hond. Onze mopshond Bengel is nu tien jaar. Ik laat hem ’s och­tends altijd uit een ook ’s avonds laat als ik terug ben van de voet­bal. Katten vind ik maar irritante beesten, die komen er bij mij echt niet in. Ze kunnen je vanuit het niets zomaar krabben en als ze een keer plassen in huis stinkt het veertig dagen later nog. Om over de lucht van de kattenbak nog maar te zwijgen...”

God of Darwin?
„ God. Ik ben katholiek opge­voed, maar kom tegenwoor­dig bijna nooit meer in de kerk. Vroeg wel, ik ben zelfs nog twee jaar mis­dienaar geweest!

Dat deed ik vooral om­dat mijn oma dat zo ge­weldig vond, en door­dat ik overdag dan regel­matig niet naar school hoefde. Bij een begrafe­nis moest je als misdie­naar aanwezig zijn en hoefde je dus niet naar de les. Aan het einde van het jaar was er bo­vendien nog een geza­menlijk uitje naar het pretpark.”

FC Twente of Heracles?
„Doe maar de club die voor mij dichtbij is: Go Ahead Eagles. Vroeger heb ik veel wedstrijden van ze gezien, ik ga nu nog steeds af en toe wel kijken.Prachtig, dat stadion midden­in een woon­wijk. Het zou helemaal gewel­dig zijn als Go Ahead promoveert naar de eredivisie.”

Feestje of avondje op de bank?
,,Feestje. Ik ben graag sa­men op pad met mijn vrouw. Een avondje op de bank komt zelden voor en daar voel ik me ook niet lekker bij. Als ik al op de bank lig, ga ik snel dingen verzinnen om te doen. Stilzitten is aan mij niet besteed.”

Kalender icoon maandag 14 november 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers