Reserves Excelsior'31 onderuit bij FC Zutphen (5-2)

Foto bij Reserves Excelsior'31 onderuit bij FC Zutphen (5-2)

Reserves Excelsior'31 onderuit bij FC Zutphen (5-2)

Verslag FC Zutphen 2 – Excelsior’31 2
Door Stephen Jansen
Deze week stond de wedstrijd tegen Zutphen uit op het programma. De eerste helft ging moeizaam van start en we kwamen nog niet helemaal lekker in de wedstrijd. De tegenpartij won dan ook meer de duels en maakt het ons gelijk lastig. De eerste tegengoal kwam dan ook snel, door een voorzet van rechts raakte Johan hem ongelukkig en rolde de bal het eigen goal in. 1 – 0.

Niet lang daarna gingen we iets beter voetballen en creëerden we zowaar een paar kansen. Door een mooie actie van Jelte schoot Ketse de bal mooi in de verre hoek, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. De goal ging dus niet door. Niet lang daarna hadden we weer moeite om te voetballen en duels te winnen. Door een vrije trap van Zutphen kopte ze de 2 – 0 binnen. Nog geen 5 min later kwam er een goeie voorzet van rechts en kopten ze ook de 3 – 0 binnen.

Door slap de duels in te zijn gegaan kon Zutphen uitbreken en moest Johan ingrijpen van achteren. De scheids gaf (volgens Johan) onterecht de rode kaart. Zo stonden we dus 5 min voor rust met 10 man op het veld en 3 – 0 achter.

De tweede helft ging stukken beter ook al stonden we met 10 man op het veld. Al snel ging het voetballend veel beter en waren wij de betere ploeg. Ruud en Caleb kwamen in het veld. Al snel maakte ruud een actie en kreeg de bal via via mee, speelde op Jelte en die schoot de 3 -1 binnen. Het kon nog goed komen voor Excelsior. We hadden veel balbezit en konden goed genoeg pressie  zetten om het hun lastig te maken.

Op een gegeven moment had John de bal en wou terug spelen op Patrick, die de bal weg wou trappen maar op dat moment uitgleed en de bal in eigen goal rolde. John maakte dus de 4 – 1 voor Zutphen. Dus toen was het verschil weer 3 goals. Kort daarna kreeg Stephen de bal via via mee en speelde Jelte in de diepte aan die de keeper uitspeelde en de 4 -2 binnenschoot.

Toch was Zutphen op het laatste nog te sterk en speelden de bal goed rond en uiteindelijk ook nog de 5e goal erin schoten.

Al met al een verdiende overwinning van Zutphen door het slechte spel van Excelsior'31 2.


Kalender icoon zondag 20 november 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers