Foto bij Excelsior'31 3 overtuigende Herbstmeister (het 2e moet de punten in Apeldoorn laten)

Excelsior 3 verslaat Enter Vooruit 2 met ruime cijfers (0-4)

Opstelling Excelsior’31 3:
Alex Calkhoven, Marc Seppenwoolde, Ruud Slagman, Niek Bakker, Jeroen Spenkelink, Robert Harbers, Jeroen Dangremond (65. Gerwin Schalk), Ninos Baysoy, Björn Calkhoven, Yorick Calkhoven, Matthijs Zandvoort (75, Sjors van Gerresheim)

Verslag door coach Harry Beldman
Zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Enter Vooruit op het programma. Zoals verwacht stond er een tot op het bot gemotiveerde tegenstander om half drie op het hoofdveld, in Enter.

Het eerste gedeelte voor rust verliep wat rommelig, maar wat ‘strijd’ betreft deden we niet onder voor de tegenstander. Voetballend was het niet best wat we in het begin lieten zien. We kregen wel een paar mogelijkheden maar de grootste kans kreeg de spits van Enter Vooruit, die na een vrije trap wegliep bij één van onze verdedigers.

Gaandeweg de eerste helft kregen we wat meer grip op het middenveld en wonnen we in feite alle duels. In de 23e minuut kwam er een goeie voorzet vanaf rechts, van de voet van de Tuute, op het hoofd van Matthijs, die vervolgens de bal keurig terug legde op Yorick legde. Hij liet met een listig kop balletje de keeper kansloos, 0-1. We kregen daarna nog wat kansen tot de rust maar die werden niet benut.

Na de rust bleef zoals verwacht Enter Vooruit hard werken maar voetballend kwamen wij wat beter voor de dag en dat maakte het verschil. Met bij vlagen goed combinatie voetbal en met af en toe de goeie, verre trap van Alex Calkhoven (die overigens al 480 minuten geen doelpunt tegen heeft gekregen) kregen we Enter Vooruit onder de knie.

Opnieuw een voorzet (na 50 minuten) van de Tuute die perfect werd afgemaakt door Yorick, 0-2. De wedstrijd was toen eigenlijk gespeeld en we liepen door doelpunten van Matthijs (assist Björn) en nog een doelpunt van Sjors (assist Matthijs) uit naar 0-4.

Wanneer o.a. Matthijs en Robert niet de unieke prestatie hadden geleverd door binnen de vijf meter de bal over het doel te schieten, maar er in, dan had de uitslag nog veel hoger uit kunnen vallen.

Een dik verdiende en ruime overwinning van ons, doordat we de hele wedstrijd keihard hebben gewerkt en bij vlagen redelijk goed hebben gevoetbald. Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Gerwin Schalk, met een zoals het nu lijkt een zware knieblessure .

Volgende week thuis om half drie tegen SVVN de laatste wedstrijd. Als we die wedstrijd weten te winnen gaan we met vijf punten voorsprong op WHC 2 de winterstop in.

Geweldig!

CSV Apeldoorn 2 – Excelsior’31 2 3-1
Verslag door Remco Gombert
Zaterdag moesten we aantreden tegen CSV Apeldoorn 2, wat altijd een goeie tegenstander is. De eerste minuten zetten beide teams druk, waarbij CSVA de bovenliggende partij was. In de 10e minuut scoorden ze dan ook, na riskant rondspelen achterin, van Johan en Harald.  Hierdoor kwam CSVA wel erg gemakkelijk op voorsprong, 1-0

Daarna waren er wat kleine kansjes, over en weer, waarbij Excelsior’31 op een gevaarlijke plek een vrije bal kreeg, randje 16. Helaas kwam de poging van Bunyamin Özkok terecht in de handen van de keeper. In de 28e minuut een counter van CSV, over de zijkant waar de nummer 10 voor zijn man kwam en inkopt, 2-0.

De eerste grote kans voor Excelsior’31 kwam eerst in de 40e minuut, na een goede actie van Bunyamin kreeg Aadje een grote kans,  maar schoot net naast.

Rust. Gelijk na rust een wissel: John van Pijkeren er in en Stephen Jansen er uit. Het goede  begin is bij Excelsior’31. Veel druk naar voren, we kwamen wat dichter bij het goal van CSV,  waarbij Arnaud een grote kans kreeg op 2-1. Helaas redt de keeper. Direct daarna krijgt CSVA een enorme kans, maar scoorde niet, dankzij een redding van onze keeper Patrick.

Na het goede begin van de 2e helft scoort CSVA tegen de verhouding in met een schot van randje 16, dat van richting werd veranderd, 3-0. Vervolgens werd er nog een treffer van de thuisploeg afgekeurd, vanwege buitenspel. Hierop kreeg Excelsior’31 een kans om te scoren, waarbij we op een gevaarlijke plek een vrije bal kregen. Deze werd in 2e instantie van de lijn gehaald.

Uiteindelijk werd het toch nog 3-1, door een goal van Bart Slagman, na een goed uit gespeelde counter. Excelsior’31 werd gevaarlijker na de 3-1, waarbij CSVA zo nu en dan op de handrem moest trappen. Vlak voor tijd kreeg CSVA nog een penalty, die Patrick knap uit het doel ranselde. Eindstand 3-1.