Zaalvoetballers Excelsior’31 wederom met lege handen in een uitwedstrijd

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 wederom met lege handen in een uitwedstrijd

Maandagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de uitwedstrijd bij DZVV/Koopman Mode met 7-5 verloren. Door deze nederlaag zakt men naar de onderste regionen in de Hoofdklasse F, al zijn de verschillen op de ranglijst klein.
Door afwezigheid van keeper Willard Baan (huwelijksreis), Harmen v/d Maat (school) en de geblesseerden Agassi Daneljan en Sander Kwintenberg waren Ruud Kreijkes (keeper) en Henk Lankamp van het 2e toegevoegd aan de selectie.
1e helft:
De eerste vijf minuten van de wedstrijd was het meeste balbezit voor DZVV/Koopman Mode, maar de eerste kans was er voor Excelsior’31. Robert Kwintenberg ging op rechts goed door, maar zijn schot belande net naast de paal in het zijnet. De keeper van DZVV/Koopman Mode bracht hierna snel de bal het veld in en wist een medespeler voorin te bereiken omdat Wim Brinks niet snel mee terug liep. Toen vervolgens Gerald Keizer ook nog eens uitgleed, kwam DZVV/Koopman Mode met twee man alleen voor de goal van keeper Ruud Kreijkes en wist men dit buitenkansje te benutten; 1-0.
De 2-0 van DZVV.Koopman Mode na negen minuten spelen kwam tot stand uit een counter. Een geblokt schot op het middenveld van Wim Brinks kwam gelukkig voor de voeten van een speler van DZVV/Koopman mode die er razendsnel vandoor ging en een medespeler vrij voor de goal zette.
Nog steeds was Excelsior’31 niet bij de les. Want amper een minuut later gaf Robert Kwintenberg zijn tegenstander iets teveel ruimte waardoor deze vanuit de tweede lijn uit kon halen; 3-0. Even later stond ook de 4-0 op het scorebord.
Hierna begon keeper Ruud Kreijkes zo nu en dan eens mee te voetballen. Eén van de eerste hieruit vloeiende kansen werd direct benut door Maarten Postma; 4-1. Excelsior’31 werd vanaf dat moment sterker, al kreeg het voor rust nog bijna de 5-1 om de oren, maar keeper Ruud Kreijkes voorkwam tot twee maal toe een doelpunt.
2e helft:
Met maar ëén wissel (???) op de bank kon Excelsior'31 de rust goed gebruiken om bij te komen en orde op zaken te stellen. Excelsior'31 begon dan ook voortvarend aan de 2e helft. Direct vanaf de de aftrap was er een combinatie tussen Henk Lankamp en Maarten Postma, waarbij laatstgenoemde net naast schoot. DZVV/Koopman Mode was nog niet echt onder de indruk en schakelde een versnelling terug en liet Excelsior'31 het spel maken. uit een counter scoorde DZVV/Koopman Mode zelfs de 5-1.
Vanaf dat moment ging Excelsior’31 alles of niets spelen en werd keeper Ruud Kreijkes als vaste vliegende keep gebruikt. DZVV/Koopman Mode wist hier niet goed op te anticiperen en dat leverde met nog twintig minuten op de klok een mooi doelpunt (punter) van Wim Brinks op; 5-2.
Twee minuten later was het Maarten Postma die op het middenveld zijn tegenstander te snel af was bij een vrije trap en met Robert Kwintenberg een één-twee opzette. Laatstgenoemde zette Maarten Postma vrij voor de keeper en met een bekeken wippertje zorgde hij voor de 5-3.
Excelsior’31 had door het gebrek aan voldoende wissels niet de kracht om het DZVV/Koopman Mode echt moeilijk te maken. De wedstrijd leek een beetje in te kakken, maar Henk Lankamp dacht daar anders over. Vanuit de verdediging wist hij een aanval van DZVV/Koopman Mode te onderscheppen en met een wippertje buitenkant rechts stuurde hij Maarten Postma weg. Henk Lankamp liep goed door en kreeg de bal in de cirkel terug van Maarten Postma en schoot met nog tien minuten te spelen onberispelijk binnen; 5-4.
Helaas viel vlak daarna de 6-4. De spits van DZVV/Koopman Mode zag in eerste instantie zijn diagonale schot gekeerd worden door keeper Ruud Kreijkes, maar in de rebound op randje cirkel friemelde hij zich langs Gerald Keizer en Henk Lankamp om vervolgens met een schuivertje de bal in de verre hoek te plaatsen.
Met nog iets meer dan vijf minuten te spelen kreeg een speler van DZVV/Koopman een gele kaart. Excelsior’31 leek deze man-meer situatie niet uit te kunnen spelen, maar net voordat de betreffende speler het veld weer in mocht, was het Henk Lankamp die de bal in de kluts kreeg en via de uitkomende keeper schoot en naast leek te schieten. Een verdediger van DZZV/Koopman wilde in een reflex de bal wegtikken, maar tikte de bal pardoes in eigen doel; 6-5.
Excelsior’31 had nog iets minder dan vier minuten om er nog minimaal een gelijkspel uit te halen. Helaas werkte Wim Brinks (had niet zijn beste avond) niet mee. Als laatste man verspeelde hij twee minuten voor tijd laconiek de bal waarna DZZV/Koopman eenvoudig de 7-5 kon maken langs de meevoetballende Ruud Kreijkes.
Gerald Keizer zou Gerald Keizer niet zijn als hij naar huis moet zonder een gele kaart. In de laatste seconden van de wedstrijd had hij er dan toch weer één te pakken. DZZV/Koopman Mode speelde deze laatste seconden dan ook rustig uit en sloot de avond af als terechte winnaar.
Exceslior’31 kan zich nu richten op de tweede seizoenshelft. De eerste helft van het seizoen heeft men goede wedstrijden te vaak afgewisseld met een serie mindere wedstrijden, zeker in uitwedstrijden. De potentie is er zeker bij deze nieuwe ploeg en je ziet ook regelmatig positieve dingen naar voren komen waarop getraind wordt. Met een maandlang alleen trainingen, of rust pakken waar nodig, kunnen de spelers zich optimaal voorbereiden op de eerste wedstrijd na de winterstop. Op donderdag 19 januari is dan ZVV Sparta de tegenstander in sporthal de Reggehal.

7-5 (48e min)        DZZV/Koopman Mode

Opstelling Excelsior’31: Ruud Kreijkes (keeper), Gerald Keizer, Wim Brinks, Maarten Postma, Robert Kwintenberg, Henk Lankamp,
Coach: Alidus ter Harmsel

Een samenvatting van deze wedstrijd -gemaakt door Jan Nijkamp- kunt u bekijken via de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=32M-jiSIjnE