Foto bij B1 (ondanks sensationeel laatste kwartier) uit de beker geknikkerd door Voorwaarts Twello (4-3)

Excelsior'31 B1 sloot onlangs het eerste deel van de competie in de 3e Divisie G af met een verdienstelijke 4e plek, op de ranglijst.  De achterstand op koploper SC Enschede bedraagt 9 punten, met één wedstrijd minder gespeeld, voor het team van coach Bram Freie. Kortom, ook na de winterstop zal Excelsior'31 B1 een zekere rol van betekenis spelen, aan kop van de ranglijst.

Excelsior’31 B1 sluit prima eerste seizoenshelft af met bekernederlaag

B1 coach Bram Freie startte met de van een teenblessure herstelde Mark Breukink (4e van links) op de bank én de geblesseerde Wouter Smit (2e van rechts) en Jurriaan Seppenwoolde (2e van links) aan de kant.

Voorwaarts Twello B1 - Excelsior'31 B1 4-3 (rust 2-0)

Verslag door coach Bram Freie
Zaterdagmiddag speelde Excelsior’31 B1 de laatste wedstrijd in het jaar 2011. Excelsior’31 B1, dat vorige week de competitie afsloot met een knappe 2-4 overwinning bij HSC’21, gaat als nummer 4 van de 3e divisie de winterstop in. De verschillen bovenin de competitie zijn nog klein en dus kan het nog een mooie 2e seizoenshelft worden. Achterin december moest er nog aangetreden worden in de 3e ronde van de beker. Voorwaarts Twello B1 was de tegenstander. Op een prachtig kunstgrasveld in Twello werd er om 14.30 uur afgetrapt.

De eerste 10 minuten waren aftasten van beide kanten, het spel golfde op en neer. In de 11e minuut scoorde Voorwaarts Twello vanuit het niets de 1-0. Van ruim 20 meter werd er knap binnengeschoten. Hierna pakte Voorwaarts het initiatief en liep Excelsior’31 achter de feiten aan. Vlak voor rust verdubbelde Voorwaarts de score en moesten we met een 2-0 achterstand rusten.

Voetballend was het onder de maat wat Excelsior’31 liet zien. De 2-0 ruststand was dan ook terecht. In de rust koos Excelsior’31 ervoor 1 op 1 te gaan spelen en met veel mensen voor de bal met opportunistisch spel te proberen een snelle aansluitingstreffer te forceren. Excelsior’31 pakte dan ook het initiatief en dit zorgde voor een grote kans die er net niet inging, ook Voorwaarts kreeg 2 goede kansen uit de counter.

Spits Marco ten Bolscher scoorde zijn 43e (!!) doelpunt, in één seizoenshelft. Hij scoorde 26x in de competitie en 17x in beker- en oefenduels

In de 56e minuut maakten we uit een corner de aansluitingstreffer met een harde knal in het dak van het doel. Het geloof kwam terug en Excelsior’31 begon ook iets beter te voetballen. In de knotsgekke laatste 10 minuten gebeurde er van alles. In de 70e minuut maakten we uit een prima aanval de 2-2. Gelijk daarop, binnen een minuut, stonden we achterin te slapen en kwam Voorwaarts weer op voorsprong.

Middenvelder David Michiels over de knie

Excelsior’31 ging met nog een paar minuten op de klok met nog meer mensen voor de bal spelen en de bal werd een aantal keren ingebracht dit zorgde voor het nodige gevaar en ook uiteindelijk voor de 3-3. Een voorzet op maat werd prima binnengekopt en zo stond het vlak voor tijd gelijk. De ploegen leken zich beiden verzoend te hebben met het feit  dat het nemen van strafschoppen de beslissing zou gaan brengen.

Maar diep in blessuretijd werd een fout van onze kant door Voorwaarts knap afgestraft en dus bekert Voorwaarts Twello door en kan Excelsior’31 B1 zich volledig op de competitie gaan richten.

Doelman Robin Ligtenberg plukt de bal stijlvol uit de lucht

Het is nu winterstop en als we de balans op maken, dan kunnen we spreken van een prima eerste seizoenshelft. In vele wedstrijden werd er met goed verzorgd en attractief voetbal de tegenstander verslagen.

In de topwedstrijden gaven we nog niet altijd thuis, maar dat kunnen we de 2e seizoenshelft recht zetten. De complete top 3 van de competitie komt nog naar Rijssen en dus zal er ook na de winterstop weer genoeg te genieten vallen.

Wij wensen iedereen, namens de begeleiding van Excelsior’31 B1, prettige feestdagen en kom gerust in 2012 een keer bij ons kijken.