Voormalig Excelsior'31 topscorer hangt zijn kicksen definitief aan de wilgen

Foto bij Voormalig Excelsior'31 topscorer hangt zijn kicksen definitief aan de wilgen

Voormalig Excelsior'31 topscorer hangt zijn kicksen definitief aan de wilgen



Niki Leferink in duel met Gabri (AJAX), in augustus 2008. Foto: copyright www.excelsior31.nl

Bron: Twente Actueel
door René Leget 
RIJSSEN / VRIEZENVEEN - Ex-topscorer van de Rijssense topklasser Excelsior '31 Niki Leferink zet een punt achter zijn actieve carriére als voetballer. De aan het begin van het seizoen door de Vriezenveense hoofdklasser DETO gecontracteerde makkelijk scorende spits is te geblesseerd om nog in actie te komen. Dit heeft DETO-trainer Anton Wennemers exclusief tegenover Twente@ctueel bevestigd.
 
De beslissing om te stoppen is een grote teleurstelling voor hemzelf, maar ook voor DETO. De club had hem speciaal aangetrokken om goals te scoren. DETO wil graag promoveren naar de topklasse. Opzet was dat Leferink een flinke bijdrage zou gaan leveren aan het bereiken van dit doel.
 
DETO moet deze zware klus na de winterstop nu zonder Leferink klaren. Vincent Bilanovic is de spits die de goals voor DETO nu moet gaan scoren. Hij is echter vergeleken met Leferink, die bij Excelsior in iedere wedstrijd wel scoorde, veel te wisselvallig. DETO kan in de winterstop geen vervanger voor Leferink aanstellen. Wennemers:,,We moeten met de huidige selectie de topklasse kunnen bereiken. Dat is met deze jongens best mogelijk'. 

De stand op de ranglijst - DETO staat met Apeldoorn op een gedeelde vierde plaats - biedt voor DETO voldoende perspectieven om promotie baar de topklasse af te dwingen. Dat zou ook goed zijn voor het Twentse voetbal. 
 
Niki Leferink (Haaksbergen, 12 februari 1976) is een voormalig Nederlands profvoetballer. Zijn beste positie was centrumspits. Hij speelde in zijn carrière enkel in de eerste divisie.
 
Op 18 april 2008 beëindigde hij zijn carrière als proefvoetballer in dienst van FC Emmen. Niki scoorde 85 goals in 350 wedstrijden in het betaalde voetbal. Vanaf het seizoen 2008/09 zette hij zijn voetbalcarrière als amateur voort bij zaterdaghoofdklasser Excelsior '31 en vervolgens bij DETO.

Voor DETO is hij praktisch niet in actie gekomen. Een zware blessure hield hem aan de kant.   
 
Leferink werkt als fysiotherapeut bij zijn oude club Heracles Almelo. 
 
 
 
Kalender icoon zaterdag 7 januari 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers