Excelsior’31 B1 verliest onnodig met 2-1 van 2e divisionist Bennekom B1

Foto bij Excelsior’31 B1 verliest onnodig met 2-1 van 2e divisionist Bennekom B1

* Klik hier voor 157 foto's van Bennekom B1 - Excelsior'31 B1 (foto's zijn copyright www.excelsior31.nl)

Verslag door B1 coach Bram Freie

BENNEKOM  - Excelsior’31 ging zaterdag 14 januari op bezoek bij 2e divisionist Bennekom B1 voor een vriendschappelijke wedstrijd. Op het kunstgrasveld van Bennekom werd er om 12.30 afgetrapt.

Excelsior’31 B1 startte in de volgende opstelling:

Voorste rij:
Kevin Jansen, Robin Ligtenberg, Ties ten Barge, Wouter Dittrich, Tijs Thijink
Achterste rij:
Marco ten Bolscher, Mark Breukink, Jurriaan Seppenwoolde, Rik Willems, Jord Jansen, Devid Michiels

Reserve: Matthijs Boerman, Matthijs Blaazer
Afwezig: Wouter Smit (blessure), Dick Jan Goorman (blessure), Ronald Brinkman (ziek), Patrick Smelt (opa & oma 50 jaar getrouwd)

De nummer 8 van Bennekom is afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse. Een bij vlagen irritant mannetje, maar uitmuntende voetballer. Veruit de beste speler, op het veld, zaterdagmiddag..

11. Bennekom 1-0
17. Marco Ten Bolscher 1-1
22. Bennekom 2-1
rust
63. Marco Ten Bolscher mist penalty.

Excelsior’31 B1 had de eerste 15 minuten weinig grip op Bennekom. Er leek wat ontzag te zijn voor de tegenstander. In de 11e minuut zorgde een dekkingsfout in het centrum van de verdediging voor de 1-0 achterstand en gezien het spelbeeld tot dan was dat niet onterecht.

Miscommunicatie tussen de laatste linie en doelman Robin leidde tot de 1-0, voor Bennekom B1

In de 17e minuut scoorde Excelsior’31 uit een perfect uitgespeelde aanval 1-1. Mark werd knap aangespeeld door de prima spelende Jurriaan en bediende Ties op maat, Ties gaf vrij voor de keeper de bal aan Marco, die koel de 1-1 binnen tikte.

Na de 1-1 kreeg Excelsior’31 meer grip op Bennekom en langzaam werd het initiatief overgenomen. Vanuit het niets scoorde Bennekom de 2-1, een lange bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging, keeper Robin leek de fout te herstellen, maar liet de bal uit zijn handen glippen. De spits van Bennekom profiteerde. Enkele kleine kansen over en weer werden niet verzilverd. Ruststand: 2-1.

In de 2e helft kwam Excelsior’31 getergd uit de kleedkamer en nam het initiatief. Ondanks het sterke spel kreeg Bennekom in de 50e minuut de eerste echte kans van de 2e helft, Rik haalde de bal van de doelijn. In de 55e minuut en in de 58e minuut goede kansen voor Excelsior’31, maar deze werden niet verzilverd.

In de 63e minuut werd Ties na een goede actie neergelegd in het strafschopgebied en de scheidsrechter gaf een strafschop. Topschutter Marco schoot hoog in, maar de keeper redde knap. En zo stond het nog altijd 2-1.

In de laatste 20 minuten werd de sfeer wat grimmiger. Er werd door beide ploegen op het randje gespeeld en beide ploegen toonden de wil de wedstrijd te winnen. Excelsior’31 bleef het initiatief houden en zocht vol overgave naar de gelijkmaker, ondanks diverse mogelijkheden viel deze echter niet.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor B1. Volgende week opnieuw vriendschappelijk, in Raalte tegen Rohda B1.