Foto bij Knappe overwinning 3e bij DTS'35 2

Verslag door coach Harry Beldman
Na een korte pauze heeft Excelsior 3 zaterdag de draad weer opgepakt met een uitwedstrijd bij DTS'35 2 in Ede, dat momenteel in de onderste regionen vertoeft van de reserve Hoofdklasse.

Volgens de trainer van ons tweede was het een elftal met veel inviduele kwaliteiten maar wat minder als team.

Voor de rust was DTS dan wat voetbal betreft ook de bovenliggende partij. Met veel beweging en verzorgd voetbal zetten ze ons behoorlijk onder druk, al moet gezegd worden dat dat niet leidde tot kansen. Onze verdediging bleef dan ook vrij simpel overeind, al had Marc Seppenwoolde de handen vol aan de supersnelle linksbuiten.

Verder hadden wij moeite om voldoende druk te zetten op hun achterhoede en middenveld, waardoor ze eigenlijk de hele eerste helft het betere van het spel hadden. Desondanks gingen wij de rust in met een 0-1 voorsprong, door een snelle goal van Yorrick, die na een goede voorbereiding van Sjors en Bjorn de bal na 5 minuten binnen kon tikken.

Na de rust een heel ander beeld. Wij gingen met drie spitsen spelen en achterin één op één en konden toen overal op het veld wel druk zetten. Dat resulteerde direct na rust al in een paar behoorlijke kansen. DTS'35 kreeg ook best wel kansen maar de spitsen uit Ede hadden hun vizier vandaag niet op scherp staan. Dat beeld veanderde de tweede helft niet.

De druk die wij uitoefenden op hun verdediging resulteerde in de 64e minuut tot een verkeerde terugspeelbal waarvan Matthijs kon profiteren, de keeper omspeelde, en de 0-2 binnen schoot. Daarna kregen wij nog een paar enorme kansen maar die werden oa. door Matthiijs, Erik en Yorrick niet benut.

Een hele nuttige wedtrijd en een prima teamprestatie! Ook de goede invalbeurt van twee spelers van het 4e ( Erik de Keizer en Ruben Schalk) is het vermelden waard.