Ard ter Keurst opnieuw winnaar Nissan Kia Beltman darttoernooi

Foto bij Ard ter Keurst opnieuw winnaar Nissan Kia Beltman darttoernooi

Verslag door John Stam. Foto's met dank aan Jan Nijkamp (Multi-Video). Klik hier voor een samenvatting, gefilmd door Jan Nijkamp.

De kantine van Excelsior ’31 stond de eerste twee weken van het nieuwe jaar weer in het teken van de dartsport. De Supportersvereniging Excelsior ‘31 organiseerde het Nissan KIA Beltman-darttoernooi.

In deze voetballoze periode een garantie voor twee gezellige middagen in de kantine.

Zaterdag 7 januari streden ongeveer 120 darters in de voorrondes om een plaats in de finalepoules. Toernooidirecteur Cock Zandvliet had zich weer uitstekend voorbereid en gelukkig kwam ook bijna iedereen die zich had opgegeven daadwerkelijk opdagen.

Het aantal vrouwelijke deelnemers was ten opzichte van vorig jaar behoorlijk verhoogd. Natuurlijk verschilde het niveau tussen de deelnemers behoorlijk. Zo werden er diverse 180-ers gegooid, maar duurden sommige wedstrijden ook wel behoorlijk lang omdat er niet werd gecheckt.

Opvallend was de uitschakeling van Gerard Baan, die voorafgaand aan het toernooi werd genoemd als mogelijke winnaar.

Zaterdag 14 januari begonnen om 13.00 de eerste wedstrijden van de finalerondes. Eerst in een poule, maar daarna begonnen de knock-out wedstrijden. Langzaam maar zeker bleven de betere darters over.

Bij de vrouwen ging de finale tussen Irma Kamphuis en Janneke Gerritsen Mulkes. Irma gooide de hogere scores, maar wist de dubbels niet te vinden. Hierdoor kon Janneke keer op keer terugkomen en  omdat zij wel wist te checken mocht Janneke zich als winnares laten huldigen.

Bij de laatste acht mannelijke deelnemers vielen met name de namen van de youngsters Niek van Losser en Michel Schellevis op. Michel Schellevis wist zelfs de halve finales te halen, maar ging daarin onderuit tegen Gerard “Teune” Ligtenberg.

De andere halve finale ging tussen Jan Kosters en de winnaar van vorig jaar, Ard ter Keurst. Ard hield zijn zenuwen het best in bedwang en wist zicht ogenschijnlijk vrij eenvoudig te plaatsen voor de finale.

Onder grote belangstelling vond de finale plaats. Al snel liep Gerard uit naar een 2-0 voorsprong, maar vanaf toen nam Ard ter Keurst het heft in handen. Hij wist de 2-0 achterstand goed te maken en won ook de beslissende vijfde leg. Door deze overwinning  wist hij zijn titel te prolongeren.

De hoogste uitgooi was dit jaar voor Robert Derksen, hij wist maar liefst het hoge aantal punten van 121 te finishen en mocht de door café de Twee Schimmels beschikbare prijs in ontvangst nemen.

De Supportersvereniging Excelsior ’31 kan terugkijken op een geslaagd toernooi en bedankt langs deze weg alle sponsoren, toernooidirecteur Cock Zandvliet, de deelnemers en de vrijwilligers achter de bar.