Excelsior'31 2 en 3 boeken nuttige oefenoverwinningen

Foto bij Excelsior'31 2 en 3 boeken nuttige oefenoverwinningen

Excelsior’31 2 – v.v Drienerlo 1 3-2

verslag door Jelte van der Berg
Zaterdag stond ons tweede oefenduel op het programma omdat de reguliere competitie wedstrijd (Sparta Nijkerk thuis) was afgelast. Vorige week speelden we immer al onze eerste wedstrijd van 2012 tegen de A1 van de voetbalacademie van FC Twente. Deze wedstrijd ging volgens verwachting en verloren we dan ook met 5-1. Doelpuntenmaker Arnoud Baan mocht de eerste treffer van 2012 namens Excelsior’31 2 op zijn naam schrijven.

Dan het duel tegen de studenten uit Enschede, dat wij speelden op neutraal terrein op het kunstgras van RKSV Bornebroek. We begonnen deze wedstrijd terughoudend zonder al te veel druk te zetten en lieten hen het spel maken.

Vaak hanteerden zij de lange bal of probeerden voetbalballend het drukke middenveld door te komen, wat echter geenzins leidde tot mooi uitgespeelde doelkansen. Wij daarentegen wel, na een goede onderschepping voorin werd dit genadeloos afgestraft met een prachtig afstandsschot van Caleb. Vanaf buiten de zestien krulde hij de bal over de keeper in de verre bovenhoek, 1-0.

Wij bleven defensief voetballen om er af en toe gevaarlijk uit te komen. Uit één van de zeldzame aanvallen van Drienerlo werd een snoeiharde voorzet, gedragen door de wind, binnengekopt en stond het weer quitte. Na een paar minuten werd wederom de bal onderschept tijdens de opbouw van Drienerlo. Jelte van der Berg behield het overzicht en na een korte schijnactie legde hij de bal klaar voor Adrian Kwintenberg, welke de bal via een been van de tegenstander in het doel liet verdwijnen.

Tijd voor een warm bakje thee, aangezien het redelijk fris was deze middag. Na de onderbreking waren er een viertal wissels toegepast maar vervolgden we ons strijdplan op dezelfde wijze. Na ongeveer 55 minuten scoorde wij de 3-1, uit de kluts, door Simon Baysoy. We bleven proberen om mooi en verzorgd voetbal te spelen maar dit leidde nog wel eens tot gevaarlijk balverlies. Zo onstond een counter voor Drienerlo, het schot werd nog wel gekeerd door onze doelman Patrick Loohuis maar de bal kwam zowaar voor de voeten van de tegenstander en zette daarmee de eindstand op 3-2.

Aanstaande vrijdag is de jaarlijkse sportverkiezing. Ook dit jaar zijn wij genomineerd voor “Sportploeg van het jaar” voor onze prestaties en prijzen. Kampioen Reserve Hoofdklasse en tweede beste amateurploeg (reserveteams) van Nederland.

Dit sportgala vindt plaats in Lucky te Rijssen en de deuren voor publiek zijn geopend vanaf 20.00 uur. Meer informatie op www.sportverkiezingrijssenholten.nl.

De volgende dag spelen wij een competitie duel uit tegen HHC 2 in Hardenberg waar de gestopte Wim Oosthoek meegaat als supporter.

Moeizame oefenzege Excelsior 3 tegen OZC 2 (4-5)

Scoreverloop:
2e min   1-0 Ozc
19e min 1-1 Robert Harbers
22e min 1-2 Robert Harbers
25e min 2-2 Marc Seppenwoolde (eigen doel)
30e min 2-3 Yorick Calkhoven
49e min 3-3 Ozc
53e min 3-4 Danny Spin
69e min 3-5 Robert Harbers
73e min 4-5 Ozc

Verslag door coach Harry Beltman
De oefenwedstrijd vandaag tegen OZC 2 was een gevecht tegen de elementen. De storm had vrij spel op het grote maar kale sportpark Westbroek in Ommen.

Het werd dan ook geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Vooral het eerste half uur waren we niet scherp genoeg en hadden veel balverlies, waardoor Ozc er vaak snel en dreigend uitkwam.

De opdracht om met een man meer overwicht op het middenveld te krijgen mislukte.We probeerden wel te voetballen van achteruit en via het middenveld maar waren de bal veel te snel weer kwijt.

Bijna alle doelpunten vielen vandaag dan ook uit onnodig balverlies, slecht meeverdedigen en geklungel in de achterhoede. Dat gold trouwens ook voor Ozc waardoor ook wij vrij makkelijk konden scoren.

Na de rust werd het er bij Ozc (oa.door wat wissels) niet beter op. Wij vonden elkaar ook wat beter waardoor we wat langer in balbezit konden blijven dan voor de rust, maar overtuigend was het zeker niet.

Posifief waren de twee goals die kwamen uit twee mooie en vlot lopende aanvallen die werden afgemaakt door Yorick en Robert. Ook het blijven voetballen van achteruit (i.p.v. de lange bal), met uiteindelijk de overwinning, stemde toch nog tot enige tevredenheid.