Geen winnaar bij Excelsior’31 D1 – HSC’21 D1 (0-0)

Foto bij  Geen winnaar bij Excelsior’31 D1 – HSC’21 D1 (0-0)

** klik hier voor een uitgebreide samenvatting van dit duel, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

* D1 op Twitter: @
svexcelsior31d1

Verslag door D1 coach Jan Spenkelink
Ondanks een nachtvorstje kon in “De Kuip” (veld 4) de competitiewedstrijd tussen Excelsior D1 en HSC D1 toch doorgaan. Het was misschien wel een beetje lastig spelen op het winterse veld, maar Excelsior D1 maakte het speelveld goed lang. Het samenspel in balbezit zag er hierdoor een stuk beter uit dan de afgelopen weken!

De nummers 8 en 10 van de competitie waren de 1e helft goed aan elkaar gewaagd. Excelsior had op het middenveld een licht overwicht, maar de 2 grootste kansen waren toch wel voor de bezoekers. Gelukkig hield Stefan zijn goal de 1e helft schoon.

In de rust werd er aan de tactiek eigenlijk niet veel veranderd, maar de spelers van Excelsior kwamen vol vertrouwen de kleedkamer uit. Na een paar minuten spelen kreeg de handige Lars Nijeboer een penalty. Helaas plukte de prima keeper van HSC deze uit de hoek, waardoor het nog 0-0 bleef.

De Excelsioren lieten de kopjes niet hangen, maar gingen vol op zoek naar een doelpunt. HSC werd vast gezet op de eigen helft en er volgde een prima 2e helft van ons D1. Het doel van HSC werd veel onder vuur genomen, maar die goal viel maar niet. Op een zeer verraderlijk countertje na, was HSC niet gevaarlijk.

Kort voor tijd ging een bekeken schot van Mark er via onderkant lat weer uit. Dit was erg jammer want op basis van de 2e helft had Excelsior (en Mark ook zeker) meer verdiend. Na ruim 60 minuten voetbal floot scheidsrechter Zaagmans de wedstrijd af zoals die begonnen was: met een 0-0 stand.

Een dubbel gevoel, want als je het idee hebt dat de volle winst er in zit, is het uiteraard balen dat je maar 1 punt haalt, maar het spel was dusdanig goed dat de hele ploeg van Excelsior D1 hier een dik compliment voor verdiend!