Uitstekende oefenoverwinning 3e (2e onderuit bij HHC)

Foto bij Uitstekende oefenoverwinning 3e (2e onderuit bij HHC)

Zaterdag stond er een oefenduel tegen het eveneens in de 1e klasse voetballende Staphorst 3 op het programma. Door afgelasting op de koerbelt werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgras in Bornerbroek. Om kwart voor 1 floot de scheidsrechter voor de aftrap en welgeteld 7 minuten later lag de bal al in het net.

Door fel en goed druk zetten op het middenveld kon de mee op gekomen Marc Seppenwoolde de bal voorgeven op de in de zestien staande Jeroen Dangremond die hier wel raad mee wist. Hij wist de bal op uitstekende wijze in 1 keer uit de lucht in het netje te schieten.

Doordat er de hele eerste helft veel druk gezet werd op de tegenstander en veel duels werden gewonnen kwamen we vaak snel weer in balbezit na balverlies. Zo ook in de zestiende minuut toen Matthijs Zandvoort goed druk zette op een verdediger van Staphorst die uitgleed en de bal netjes liet liggen voor Matthijs. Deze schoot de bal van een meter of 25 op prachtige wijze over de keeper.

Tien minuten later was het weer raak. Staphorst had op de hoek van het strafschopgebied een overtreding nodig om Sjors af te stoppen. Bjorn Calkhoven ging achter de bal staan en verraste de keeper met een schot in de kort hoek. 3-0 en 35 minuten gespeeld!

Het leek een mooie en makkelijke middag te worden voor Excelsior 3 want 5 minuten later lag de bal alweer in het net. Wederom was het Bjorn Calkhoven die ditmaal zelf een kans wist te creëren door 3 verdedigers van Staphorst van zich af te schudden en vanuit een moeilijke hoek raak te schieten. 4-0 en 40 minuten gespeeld!

Zo goed als het in de eerste helft ging, zo slecht ging het in de tweede... In de eerste helft werd er goed druk gezet, er werden veel duels gewonnen en er was redelijk veel beweging. De tweede helft was het spel statisch en werden de duels maar weinig gewonnen.

Doordat een speler van staphorst op een meter of 20 veel vrijheid kreeg kon hij aanleggen en de 4-1 aantekenen. Dit was ook gelijk het enige echte wapenfeit wat Staphorst had in de 2e helft. Einduitslag 4-1!

Mocht het volgende week doorgaan dan wacht ons de eerste competitie wedstrijd tegen SVVN 2.

Opstelling: Ruud Hofhuis (A1), Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten (46. Jan ter Harmsel), Gerwin Schalk, Danny Spin, Jeroen Spenkelink, Jeroen Dangremond, Laurens Harbers, Matthijs Zandvoort, Bjorn Calkhoven (46. Ruben Schalk), Sjors van Gerresheim

Wederom competitienederlaag Excelsior 31 2
Verslag door Bart Slagman
Excelsior'31 2 kan de draai in 2012 ook nog niet vinden. De genomineerden voor sportploeg van het jaar 2011 ging de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar onderuit in Hardenberg, tegen de plaatselijke HHC 2. Het werd 2-1 voor de Hardenbergers.

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Lohuis, Ruud PapaSlagman, Gert-Jan Schultink, John van Pykeren, Simon Baysoy, Adrian Kwintenberg, Calyppo Rahajaan, Johan Wessels (Arnoud Baan/65), Jurgen Siemerink (Yorick Calkhoven/ 65), Jelte van der Berg en Gert-Jan Wilbers (Stephen Jansen/84).

6. 1-0 HHC Hardenberg
57. 2-0 Penalty HHC Hardenberg (lichte overtreding Gert Jan Schultink)
79. 2-1 Yorick Calkhoven (Gert Jan Wilbers)

Geel: Johan Wessels.

Op het kunstgras begon afgelopen zaterdag om 12 uur een wedstrijd van twee ploegen die snakken na punten. Excelsior'31 2, dat al vier competitienederlagen op rij heeft geleden, wilde het nieuwe jaar goed beginnen. HHC 2, dat één punt minder had dan Excelsior'31 2, ging bij een overwinning over de Rijssenaren heen.

En zo geschiedde... na 90 minuten voetbal stond er 2-1 op het scorebord. Excelsior creëerde pas tussen minuut 65 en minuut 80 kansen op aanspraak te maken op minimaal één punt. De komende weken moeten er wel punten gepakt worden, anders wordt onze positie op de stand helemaal teleurstellend.