Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 4 deelt punten met Drienerlo 2 (samenvatting geplaatst)

Donderdag is de wedstrijd Excelsior'31 4 - Drienerlo 2 in een gelijkspel geëindigd. Bij het 4e selectieteam was Pieter-Dirk Zuijderduijn de vervanger van de afwezige Niek Nijssink.

Excelsior’31 4 begon onthutsend slecht aan de wedstrijd. Door veel balverlies stond het in een mum van tijd al 0-2 voor de bezoekers uit Enschede. Na een kwartier kwam het vierde wat beter in de wedstrijd. Nadat een corner op de paal werd geschoten, kon Daan Kreijkes de 2e corner wel intikken. Nadat Drienerlo 2 met drie man kwam te staan, kon Battista Labobar de 2-2 binnenschieten. Maar het duurde niet lang, of Excelsior’31 4 kwam weer op achterstand. In een drie-tegen-twee situtatie werd de keeper Patrick Dijkgraaf kansloos gelaten.

In de tweede helft werd de stand weer gelijk getrokken door Daan Kreijkes, opnieuw uit een corner. Maar opnieuw sloeg Drienerlo 2 snel terug. Via een typisch Drienerlose goal, 2e paal, hikte het vierde opnieuw tegen een achterstand aan. Maar direct daarna kon het weer aanhaken, Niek Haase punterde Excelsior’31 4 op gelijke hoogte. Toen hij even later ook nog de uitkomende keeper met een wippertje verschalkte, leken de drie punten binnen. Helaas kwam Drienerlo 2 in de allerlaatste minuut alsnog via een rebound op gelijke hoogte, en moesten de punten verdeeld worden.

Hoewel de drie punten niet in Rijssen konden blijven, heeft Excelsior’31 4 toch laten zien dat het met dit nieuwe team redelijk kan meevoetballen in de 1e klasse. Voortijdige handhaving ligt nu binnen handbereik, er wordt zelfs al voorzichtig naar boven gekeken .

Verslag: met dank aan Niek Haase