Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 4 lijden teleurstellende nederlaag (samenvatting geplaatst)

De zaalvoetballers van Excelsior’31 4 zijn er afgelopen donderdagavond niet in geslaagd om rode lantaarndrager HHC 2 te verslaan, ze verloren met 2-4. Het vertoonde spel stond in schril contrast met de vorige wedstrijd, de 5-5 tegen Drienerlo 2.
Hans Voortman was afwezig, zijn vervanger was Gerard Keizer. Helaas kon ook de aanvoerder van het eerste geen potten breken.

In de eerste helft deden beide ploegen qua voetbal niet veel voor elkaar onder. HHC 2 had in deze fase het meeste geluk. Na een ongelukkig eigen doelpunt en een benutte rebound stond het al snel 0-2. Hoewel HHC 2 enkele keren alleen voor de keeper kwam, was dat, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Patrick Dijkgraaf, ook de ruststand.

Excelsior’31 4 begon de tweede helft beter. De druk op de goal van HHC 2 nam toe, toch waren het de mannen uit Hardenberg die scoorden. Een geplaatst schot bracht de 0-3 op het scorebord. Maar het vierde kwam nog in de wedstrijd. De eerste werd uit een klutssituatie gescoord, daarna bracht Daan Kreijkes de spanning weer helemaal terug, via een degelijk ‘2e-paal-doelpunt’. Ook de scheidsrechter liet zich gelden. Na een onbegrepen gele kaart greep HHC 2 de kans om de wedstrijd op slot te gooien met beide handen aan, en brachten daarmee de eindstand van 2-4 op het scorebord.

Al met al een teleurstellend resultaat voor Excelsior’31 4. Toch biedt de ranglijst nog genoeg perspectief, vooral omdat het verschil tussen de nummer 4 tot en met nummer 8 slechts 4 punten bedraagt.