Ruime oefenwinst Excelsior'31 3 (2e verslaat VSCO 2 met 5-1)

Foto bij Ruime oefenwinst Excelsior'31 3 (2e verslaat VSCO 2 met 5-1)

Excelsior’31 3 wint oefenduel van DOS’37 2 (4-1)
Verslag door Danny Spin
Zaterdag was voor het 3e de laatste test voor de competitie ‘herstart’, volgende week tegen Go Ahead Kampen. Tegenstander was DOS’37 2, locatie het kunstgrasveld van Bornerbroek,  i.v.m. competitieverplichtingen op de kunstgrasvelden van DOS.

1ste helft was in een veel te laag tempo en door persoonlijke fouten van ons werd DOS gevaarlijk in de counter. We kwamen toch op 1-0 in de 18e minuut door een ietwat gelukkige assist van Matthijs via de tegenstander, kwam de bal bij Laurens terecht, die was koelbloedig genoeg om die bal achter de keeper te schieten.

De 2e helft begon zoals de 1ste was geëindigd, maar toch kwamen we op 2-0 in de 67e minuut door Matthijs na een assist van Jeroen ‘Tuute’. 3-0 werd het door Ruben Schalk na een afstandschot van een meter of 25 na slecht keeperswerk van dos. Nog geen minuut later lag de bal er bij ons in, na slecht verdedigend werk: 3-1.

Toch werd het nog 4-1 door een aardig afstandschotje van pak em beet een meter op 40 door onze captain Arjan. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten en de koppen bij elkaar te steken voor de
Confrontatie met Go Ahead Kampen

Opstelling: Alex; Danny, Johan, Jan, Jeroen S., Laurens (Ruben), Arjan, Frank, Giel (Erik),

Opstelling Excelsior’31 2:
Patrick Lohuis, Ruud Slagman, Gert-Jan Schultink, Harald Eertink, Simon Baysoy, Adriaan Kwintenberg, Jelte van de Berg, Ninos Baysoy, Bart Slagman, Yorick Calkhoven, Jurgen Siemerink.

Wissels: Stephen Janssen, Sjors van Gerrisheim en Marc Seppenwoolde

Verslag door Ninos Baysoy
Excelsior’31 2 nam het vandaag op tegen VSCO 2. In de 1e helft speelde Excelsior’31 2 vrij goed. Wij kregen veel ruimte op het middenveld en daar maakten wij goed gebruik van.

Het 1e doelpunt werd gemaakt door Ninos Baysoy. Hij ging een dubbele 1-2 aan met Jelte  van der Berg en hij gaf de bal zodanig in de loop dat Ninos de bal langs de keeper kon schieten. (1-0).

Yorick Calkhoven die vandaag met het tweede mocht meedoen, omdat Arnaud (ketse) niet aanwezig kon zijn. Hij heeft er 3 gescoord, namelijk de 2-0, 3-0 en de 4-1. De 2-0 en de 3-0 waren mooie doelpunten, omdat het voorbereidende werk van deze doelpunten wonderschoon waren.

Door goed combinatievoetbal werd Yorick op maat bediend. Wij gingen rusten met een 3-0 voorsprong, goed voetbal laten zien en de sfeer van de wedstrijd was ook goed. dit leidde in het begin van de 2e helft tot een slecht begin aan de kant van excelsior’31. Wij speelden nonchalant en leunden achterover.

Door dat slappe voetbal van het begin van de tweede helft komt VSCO tot scoren. 3-1. Hierna was het nog niet altijd goed voetbal wat beide teams lieten zien. Het tempo was bijzonder laag, maar de spelers van excelsior’31 die de tegenstander lieten komen zagen er het gevaar niet van in.

In de 80ste minuut maakte Yorick Calkhoven zijn 3e van de dag en maakte daarmee een hattrick. De 5-1 was leuk voor de statistieken. Het was Jelte van der Berg die liet zien hoe hard hij wel niet kan schieten.

Einde wedstrijd, kortom een goede 1e helft en een wat mindere 2e helft. De opdracht was dat de mannen van trainer Fethi Ozerdogan simpelweg de 3 punten thuis moesten laten.