Excelsior'31 17 met 4-1 te sterk in derby der lage landen

Foto bij Excelsior'31 17 met 4-1 te sterk in derby der lage landen

Excelsior'31 17 met 4-1 te sterk in derby der lage landen

Verslag door Leander Brinks

Klik hier voor 60 foto's (copyright www.excelsior31.nl)



Zaterdag 25 februari. Het programma wijst ons op een uitwedstrijd bij de buren. En iedereen weet, als je tegen Sportclub voetbalt, dan kan je een beladen wedstrijd verwachten, waar je zult moeten vechten voor de 3 punten. Niks werd vandaag minder waar, dit fysiek sterke team dat al eerder had afgerekend met het 14e en 16e, had volgens mij het broertje van Pepe in de verdediging gepositioneerd, deze verdediger zou zeker niet misstaan op een rugby veld.

Het weer op deze zaterdag was een afspiegeling van wat er op het veld gebeurde, de lucht was bedekt met een deken van wolken waar af en toe de zon door heen kwam. De wolken betekende niet meteen een slechte wedstrijd, maar wel 1 die werd gekenmerkt door overtredingen en spanningen.

Al met al leken we de wedstrijd heel goed te beginnen, de bal ging lekker rond en we konden aardig de bal in de ploeg houden, maar zoals vaker in het seizoen moesten we al snel knullig tegen een achterstand aankijken. En zoals je dan kan verwachten, gooit Sportclub de boel dicht, en werd ons duidelijk dat we geconcentreerd moesten blijven voetballen en openingen moesten vinden door een muur van verdedigers. Dit lukte ons heel aardig met veel aanvallen vanaf de flanken.

Na vele pogingen werd de bal weer eens de 16 in gepompt en door een fout in de verdediging van Sportclub stond Maarten opeens oog in oog met de keeper, hij twijfelde geen moment en haalde koelbloedig de trekker over en bracht de stand op 1-1.

Zoals het spreekwoord luidt: 'De aanhouder wint', werd het nog voor de rust 1-2. Wederom een lange bal die uitkomt bij Tom, die hem controleert met het hoofd en uit de draai het net weet te vinden.

Na het gebruikelijke thee drinken in de rust, kon het eenrichtingsverkeer weer beginnen. We bleven veel in balbezit alleen verzuimde we onze kansen te verzilveren. En als je het zelf niet doet, doet de tegenstander het normaal gesproken wel. Sportclub kreeg een paar serieuze kansen, maar onze keeper Arvid liet zich van z'n beste kant zien en keepte vandaag een uitstekende wedstrijd.

De tijd begon te dringen, en een doelpuntje meer zou ons wat meer lucht geven. Na wederom goed combinatievoetbal brak Jelle door, deze wou de bal voorgeven maar de bal veranderde van route nadat hij door een verdediger van Sportclub werd geraakt, en zo het doel binnen viel. Eindelijk was hij daar, de 1-3.

De 1-4 was de kers op de taart. Het neusje van de zalm. Een pareltje. Tim werd bediend met een fijne pass vanaf het middenveld, zocht de flank op, leverde een schitterende voorzet af die heel fraai werd afgerond met een soort van halve omhaal door Maarten. Een zogeheten 'aanval uit het boekje'.

De 3 punten gingen deze zaterdag geheel verdiend mee naar de Koerbelt.

Kalender icoon zondag 26 februari 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers