Foto bij Excelsior’31 2 doet prima zaken (3e nadrukkelijk op titelkoers na winst op OWIOS))

Opstelling Excelsior 2: Patrick Lohuis, Ruud Slagman, Harald Eertink, John van Pijkeren, Simon Baysoy, Adrian Kwintenberg, Johan Wessels, Stephen Jansen (Sjors van Gerrisheim) , Jurgen Siemerink, Arnoud Baan (Wim Oosthoek), Bart Slagman(Yorick Calkhoven)

75’ Bart
85’ Yorick

Excelsior’31 2 geeft Abraham Dieks Geerling mooi verjaardagscadeau met zege op SDVB
Verslag: Adrian Kwintenberg
Het tweede elftal van Excelsior is de weg naar boven verder ingeslagen. Na de mindere 2e periode, waarin 5 opeenvolgende nederlagen weer geleerd, werd vandaag voor de derde maal op rij een overwinning geboekt. Ondanks dat Excelsior’31 zeker niet groots speelde was het een maatje te groot voor de bezoekers uit Barneveld. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-0.

Excelsior’31 miste vandaag nogal wat spelers. Zo waren van de tweede selectie Gertjan Schultink en Jelte van de Berg opgeroepen voor de verre busreis naar Rijnsburg. Op de plek van deze spelers mochten vandaag John van Pijkeren en Stephen Jansen acteren.

We begon aardig aan de wedstrijd. We lieten de tegenstander komen en pakten ze in de afgesproken zone op. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Onze achterhoede gaf echter ook geen krimp zodat de eerste 20 minuten zich vooral op het middenveld afspeelde.

Na 20 minuten echter dacht Stephen hier anders over. Hij onderschepte de bal en wist via een snelle één twee met Arnoud zich vrij te spelen voor de keeper. Via een prachtig schot belandde deze bal in het netje, 1-0. Hierna begon de tegenstander iets meer te drukken en hadden we moeite in ons gebruikelijke combinatiespel te komen. Een kans voor de tegenstander werd echter vakkundig weggewerkt door onze linksback Simon.

In de rust werd afgesproken dat we vandaag gezamenlijk voor de drie punten zouden strijden. Na de peptalk van Harald waren we klaar voor de tweede 45 minuten. De tweede helft was nog maar amper vijf minuten oud of Stephen werd weggestuurd door Jurgen. Op pure snelheid wist hij de linksback te verschalken. Toen bleek dat er voor de goal geen afspeelmogelijkheden waren besloot hij het maar zelf te proberen, met succes. De jarige Jop wist met zijn tweede doelpunt van de middag de keeper in de lange hoek te verslaan.

Dit was voor SDVB het sein om meer op de aanval te gaan spelen. Echter bleek dat dit niet hun sterkste wapen was. Al met al zorgde het voor veel ruimte voor ons middenveld en voorhoede. Na een goede aanval kregen we in de 75e minuut een vrije trap randje 16 na een overtreding op Bart. Met een mooie vrije trap legde hij vervolgens zelf de bal met veel gevoel in de linkerbovenhoek, 3-0.

De trainer besloot vervolgens de doelpuntenmakers wat rust te gunnen. Excelsior 3 spelers Sjors en Yorick betraden het veld. Zoals het een echte spits betaamd had Yorick deze middag aan 1 kansje genoeg om een doelpunt te maken. Met een schijnactie omspeelde hij de keeper en schoot vervolgens in het lege doel.

Al met al een goede overwinning waarbij voor de 2e maal op rij de nul werd gehouden. De komende 2 weken staan wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 gepland, dan zal blijken wat deze overwinningen van de laatste 3 weken waard zijn.

We bedanken Excelsior 3 weer voor het beschikbaar stellen van de spelers. Ook Wim uiteraard bedankt voor het meespelen.

OWIOS – Excelsior’31 3 (2-3)
verslag door Alex Calkhoven
We werden tijdens de bespreking er nog eens op geattendeerd dat OWIOS een sterke en  lastige tegenstander is. Dit bleek wel in de thuis wedstrijd, die eindigde in 3-3. Waarbij we een 3-1 voorsprong uit handen gaven. Maar ja, dat was vorig seizoen!

Opstelling Excelsior’31:
Alex, Danny, Arjan, Jan, Jeroen (60. Pieter), Mathijs, Björn, Sjors, Laurens (80. Edgar), Jeroen en Yorick

We vertrokken rond kwart over 10, richting Oldebroek. De spanning was wel te merken en te voelen in de bus. Maar dat werd snel weggewerkt met de lekkere broodjes die Ina Dennekamp gesmeerd had voor ons. Ina bedankt!

Tegen kwart over 11 kwamen we aan op het mooie sportpark van OWIOS. We liepen richting de kleedkamer, daar aangekomen hadden sommige jongens gelijk al wat last van spanning, want bijna de helft van het elftal zat op de wc!

Eenmaal aangekleed gingen we gezamenlijk het veld op voor de warming-up. Half 1 was het dan zo ver: de aftrap voor de 2e competitie wedstrijd, na de winterstop. OWIOS begon gelijk druk te zetten, daar had onze trainer (Harry Beltman) ook voor gewaarschuwd. Ze pasten vaak de lange bal toe om de lange en grote mensen voor in te bereiken. Ze waren er een paar keer  gevaarlijk mee. Het resulteerde dan ook in de 8e min in een doelpunt voor OWIOS.

De bal werd via een combinatie in de zestien gespeeld, Alex bracht nog wel redding maar bij de 2e paal werd de bal er toch nog in geschoten, 1-0. Na dit doelpunt begonnen we beter te voetballen. We kregen een aantal kleine kansen, geen 100% kansen in feite.

Tot de 15e minuut een schitterende steekbal van Björn, richting Sjors. Die tikte de 1-1 koelbloedig tegen de touwen. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer. We waren toe aan de rust en wilden ons nog één keer opladen voor de 2de helft, om de overwinning mee naar huis te nemen.

Maar binnen 5 minuten lag de bal op de stip! Penalty voor OWIOS. Onterecht trouwens. Maar deze werd gekeerd door Alex, die ons er op dat moment doorheen trok. In de 60e minuut plaatste coach Harry een wissel: Spekkie ging eraf en Pietert kwam er in. We gingen aanvallender spelen, dit resulteerde dan ook in de 70e minuut in een schitterende solo van Pieter. Hij schoot de bal in de verre hoek, 1-2.

Maar OWIOS bleef druk zetten, we kwamen er niet meer uit en OWIOS maakte daar gretig gebruik van. Dat resulteerde ook in een doelpunt, in de 80e minuut. Alweer een penalty! Dit keer werd hij wel binnengeschoten, 2-2!

Met nog 10 minuten te gaan leek de wedstrijd af stevenen op een puntendeling. Maar in de 89e minuut mocht Björn achter de bal gaan voor een vrije trap van 35 meter. Deze schoot hij hard richting het doel, een verdediger van OWIOS veranderde de bal van richting waardoor de keeper kansloos was, 2-3. Het was alweer OWIOS 5e eigen doelpunt, hoorden we na afloop.

Met slechts een paar minuten te gaan kon het niet meer mis gaan. Dat gebeurde dan ook niet, de volle 3 punten ging mee naar Rijssen! De opluchting was enorm en de blijdschap nog groter want WHC had verloren met 2-0. Daardoor staan we inmiddels 10 punten los!

Man of the match: het hele elftal + begeleiding

(de uitslag van OWIOS 2 - Excelsior'31 3 (2-3) is door de KNVB nog niet in de stand verwerkt!)