Foto bij Excelsior'31 3 nóg steviger aan kop (duel 2e bij Bennekom duurt 120 seconden te lang)

Excelsior'31 3 royaal aan kop
Verslag door Jeroen Dangremond
Zaterdag stond er voor de jongens van excelsior 3 een topper op het programma. WHC de huidige nummer twee van de competitie kwam voor de laatste kans op sportpark de Koerbelt.

Als besproken wisten de excelsioren dat WHC vol in de aanval ging, hierdoor zouden er veel kansen voor ons ontstaan.  Na 6 minuten was het al raak voor de mannen van Harry Beltman. Jeroen Spenkelink begon als een ware Arjen Robben van eigen helft de mannen van WHC te omspelen. Na 5 tegenstandenders omspeelt te hebben passte  hij de bal voor de voeten van Bjorn Calkhoven die prachtig afronde 1-0.  Na de 1-0 kwamen  voor beide teams nog enkele kleine kansjes, maar dit resulteerde niet in kansen.

Na een heerlijke warme bak thee kwam excelsior sherp uit de kleedkamer. Het duurde maar liefs twee minuten en de bal was al weer achter de keeper van WHC te vinden. Het was dit keer Sjors van Gerresheim die uit stand de bal panklaar op het hoofd van Yorrick Calkhoven legde 2-0.

Het was tijd voor verse krachten en zo wisselde Harry, Frank ten Brinke voor Jeroen Dangremond en Ruud Slagman voor Sjors van Gerresheim. Met deze verse krachten wist Excelsior 3 ook nog de 3-0 en 4-0 te maken. Het was invaller Ruud Slagman die vakkundig de keeper omspeelde 3-0 en Bjorn Calkhoven die opnieuw knap afwerkte en de 4-0 aantekende.

Al met al een zeer goede overwinning van de mannen van het derde, en door het verlies van de nummer 3 staan de Excelsioren royaal bovenaan met 13 punten los.

Volgende week om 14.30 staat een inhaalwedstrijd gepland tegen SVVN.

Bennekom 2 - Excelsior'31 2 duurt 2 minuten te lang
verslag door Patrick Loohuis
Zaterdag stond er een mooie affiche op het programma van Excelsior 2. Een wedstrijd in en tegen de koploper, Bennekom.  De afgelopen weken hebben we een goede reeks neergezet waardoor we toch weer met ons vizier naar boven kunnen kijken.

Deze wedstrijd zou voor ons ook een goede graadmeter zijn voor de rest van de competitie. Voor de wedstrijd werd duidelijk dat Jurgen Siemerink niet mee kon doen aan deze wedstrijd. Hij had te veel last van zijn bovenbeen.

Opstelling:
Patrick Loohuis, Ruud Slagman, Gertjan Schultink, Harald Eertink, Simon Baysoy, Adrian Kwinteberg, Remco Gombert, John van Pijkeren, Johan Wessels, Stephen Jansen en Bart Slagman.

Om 12 uur werd er afgetrapt. Excelsior mocht aftrappen en we zetten direct druk vooruit. Zo lieten we aan Bennekom zien wat onze bedoeling was; vanuit een goede organisatie tot voetballen komen.

Na een goed begin nam Bennekom langzaam het heft in handen. Ze speelden de  bal goed rond en omsingelden ons rond de 16. Hieruit kwamen weinig kansen voor Bennekom. In de 20ste minuut mocht Bart Slagman aanleggen voor een vrije trap aan de rechter zijkant. Hij legde deze bal prima tussen de verdediging en de keeper en Gertjan Schultink kopte prima raak.

Met deze tussenstand in het achterhoofd, probeerden we met een snelle omschakeling Bennekom nog meer pijn te doen. Het spelbeeld veranderde daarom niet maar onze verdediging gaf ook niets weg.

In de rust werd er aangegeven dat onze tacktiek voor deze wedstrijd onveranderd bleef.

Na rust werd de wedstrijd rommelig aan beide kanten. Bennekom kon dankzij hun eigen slordigheden weinig uitbrengen tegenover onze verdediging. Daarnaast was Excelsior niet bij machte om lang balbezit te houden. Dankzij veel domme overtredingen van Bennekom sijpelde de wedstrijd door. De wedstrijd begaf zich veel al op de helft van Excelsior.

We hadden veel meters gelopen om onze voorsprong vast te houden en dit brak ons op het einde op. In de 92ste minuut zorgde de spits van Bennekom voor een zuur gevoel bij de spelers van Excelsior. Hij kapte naar binnen en schoot raak. Zuur want we hebben als team gevochten voor de overwinning.

Na de wedstrijd overheerste dan ook een telleurstellend gevoel bij ons. We hebben als team gevoetbald en hier kunnen we erg trots op zijn.

Met deze gedachte gaan we het volgende week opnemen in de derby tegen SVZW 2. We hopen op jullie steun volgende week om nog zicht te houden op de bovenste plekken.