Excelsior'31 B1 houdt koploper op 1-1

Foto bij Excelsior'31 B1 houdt koploper op 1-1

Excelsior’31 B1 speelt gelijk in prachtige wedstrijd tegen koploper Sc Enschede B1

Verslag door Excelsior'31 B1 coach Bram Freie
Excelsior’31 B1 trad aan tegen koploper SC Enschede B1, een cruciale wedstrijd in de strijd om de bovenste plaatsen. De top 5 in de 3e divisie G staan kort bij elkaar en er is nog van alles mogelijk. Bij een overwinning zou excelsior’31 B1 zich nadrukkelijk gaan mengen in de strijd om de titel.

Bij een nederlaag zouden we het kampioenschap kunnen vergeten. Het werd echter een gelijkspel en daar schieten beide ploegen eigenlijk niet veel mee op. Geluk bij een ongeluk verloren de concurrenten. Genemuiden B1 verloor verassend bij TVC’28 B1 en BWO verloor van de nummer 5 ASV Dronten B1.

Opstelling Excelsior’31 B1:
Robin Ligtenberg, Kevin Jansen, Jurriaan Seppenwoolde, Ronald Brinkman, Rik Willems, Jord Jansen (75. Wouter Dittrich), Devid Michiels, Tijs Theijink (60.Mathay Kahraman), Ties ten Barge, Marco ten Bolscher, Patrick Smelt (50.Dick Jan Goorman)

Excelsior’31 trad aan in een wat gewijzigde opstelling ten opzichte van de voorgaande weken. De organisatie werd wat aangepast en daarnaast waren een aantal afwezige spelers weer beschikbaar. Na de knappe 1-2 overwinning van vorige week op Nunspeet B1 kon Excelsior’31 B1 vandaag hele goede zaken doen.

Het belang van deze wedstrijd was voor de spelers duidelijk, want er werd een goede, messcherpe warming-up op de mat gelegd.

Om 12.45 toen het eerst fluitsignaal klonk kwamen de roodwitten geweldig uit de start blokken. SC Enschede werd terug gedrongen op eigen helft. In de 14e minuut kregen we de eerste goede kans.

Jord nam een vrije trap snel, hij vond spelmaker Ties, die op zijn beurt Marco met een splijtende pass alleen voor de keeper zette. De keeper redde echter bekwaam en zo bleef het 0-0. Excelsior’31 bleef aandringen en het was wachten op de 1-0.

In de 19e minuut speelde Ronald de bal in de opbouw rustig terug op keeper Robin, deze wilde de bal openen naar links, maar raakte de bal verkeerd, hierdoor kon de spits van SC Enschede de bal oppikken en simpel binnentikken. Zo stond het totaal tegen de verhoudingen in 0-1.

Gelijk na de tegentreffer pakte B1 het weer op en zette SC Enschede weer vast op hun helft. In de 24e minuut kwam Marco over links door, hij passeerde zijn  directe tegenstander en schoot hard binnen in de lange hoek. Zo stond het weer gelijk. Excelsior’31 kreeg vlak na de 1-1 weer een grote kans, dit keer voor Patrick, maar wederom redde de goede keeper van SC Enschede. In de laatste minuut kreeg SC Enschede hun eerste mogelijkheid, de spits schoot van 15 meter in het zijnet.

We konden thee gaan drinken met een 1-1 stand, gezien het spelbeeld was deze tussenstand wat teleurstellend.

De 2e helft begon wat rommelig, het ging gelijk op. In de 55e minuut kreeg SC Enschede een goede kans, maar de kopbal miste kracht en Robin kon de bal simpel vangen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, Excelsior’31 kwam nauwelijks nog aan het voetballen en kwam teveel in de duels terecht. Voetballend was het niet meer hoogstaand, maar de spanning en de werklust maakte dit meer dan goed.

In de 68e en 69e minuut kwam SC Enschede gevaarlijk door, maar Robin redde goed. In de 75e minuut kwam de grootste kans van de hele wedstrijd. Kevin vond met een prachtige pass Dick Jan, die de bal goed aannam en zodoende oog in oog kwam te staan met de doelman van SC Enschede, hij schoot vanaf 8 meter echter recht op de keeper. De bal kwam vervolgens nogmaals voor zijn voeten, maar de rebound miste de juiste richting en ging net naast.

Al met al bleef het dus 1-1, Excelsior’31 liet zien niet onder te hoeven doen voor de koploper in de 3e divisie G. Het gelijke spel was gezien de hele wedstrijd een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Het publiek was uiteindelijk de grote winnaar op sportpark de Koerbelt.

Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd tegen ASV Dronten B1, wederom thuis om 12.45. Zowel Excelsior’31 als ASV Dronten staan op 30 punten.

De ploeg die volgende week wint, stijgt naar de 2e plaats op de ranglijst.