Zaalvoetballers Excelsior’31 buiten adem in Hattem

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 buiten adem in Hattem

Afgelopen maandagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de uitwedstrijd bij HZC in Hattem met 6-3 verloren. Na een voorsprong van 1-3 bij de rust werd de druk toch te groot en moest Excelsior’31 alsnog het hoofd buigen. Door deze nederlaag heeft Excelsior’31 nog steeds een punt nodig in de strijd tegen degradatie, mits de concurrentie alles blijft winnen.

Door langdurige blessures van Wim Brinks (knie), Agassi Daneljan (lies) en griep bij Maarten Postma moest coach John Baas opnieuw improviseren en toverde hij Jan Voortman, Harmen Baan en Gerard ten Berge uit de hoge hoed, allen afkomstig van het tweede team. Excelsior’31 begon echter voortvarend aan de wedstrijd. Het waren de Kwintenberg-brothers die de laatste weken al goed op dreef waren, die ditmaal de volledige productie voor hun rekening namen. In de tweede helft speelde de keeper van HZC als veldspeler mee en dit leverde enkele hachelijke situaties op. Excelsior’31 kreeg prachtige kansen, maar was ongelukkig in de afwerking. HZC ging beter om met de geboden mogelijkheden en won uiteindelijk met 6-3.

Volgende week donderdag 22 maart speelt Excelsior’31 in de vertrouwde Reggehal om 20:00 uur tegen SK Turkuaz. Een mooi affiche, want SK Turkuaz is de kampioen van dit jaar in de Hoofdklasse F.

Doelpunten Excelsior’31: Robert Kwinteberg 2x, Sander Kwinteberg,

Selectie Excelsior: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Henk Lankamp, Gerard ten Berge, Robert Kwintenberg, Jan Voortman, Harmen Baan

Coach: John Baas
Manager: Alidus ter Harmsel