Zaalvoetballers Excelsior'31 3 stap dichter bij titel (samenvatting geplaatst)

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 3 stap dichter bij titel (samenvatting geplaatst)

Excelsior’31 3 heeft donderdagavond de wedstrijd in de 1e klasse O tegen FV/United Enschede 1 met 10-5 gewonnen, na een ruststand van 4-1.

Excelsior’31 3 kon deze avond helaas niet beschikken over vier basisspelers, waardoor het noodgedwongen een ‘gelegenheidsteam’ op de been moest brengen. Aangezien Excelsior’31 2 en Excelsior’31 4 deze avond tegen elkaar speelden, konden er geen spelers uit de selectieteams worden opgehaald. De vervangers kwamen deze avond uit het vijfde team en lager, maar lieten zien ook op dit niveau thuis te horen.

FV/United Enschede 1 kwam vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong en verzuimde in de eerste vijftien minuten deze voorsprong verder uit te bouwen. Excelsior’31 3 kwam acht minuten voor rust op 1-1, terwijl het op dat moment ook al wel met 0-4 achter had kunnen staan. De laatste minuten voor rust ging het snel met de goals van Excelsior’31 3. Iedere actie en kans voor de goal resulteerde in een doelpunt, waardoor erbij rust een 4-1 stand op het scorebord stond.

Na rust maakte Excelsior’31 3 het zich zelf moeilijk. Door onoplettendheid kwam FV/United Enschede 1 binnen tien mintuten terug tot 4-3. Het leek weer een wedstrijd te worden, maar niets was minder waar. Excelsior’31 3 schoot hierna met scherp en scoorde binnen een tijdsbestek van vijf minuten drie keer, stand 7-3. Toen FV/United Enschede 1 hierna de marge terug bracht na drie, vond Excelsior’31 3 het zaak om nog even aan te trekken en trok de stand door naar 10-4. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde FV/United Enschede 1 nog de 10-5, wat tevens de eindstand was.

Met 45 punten uit 16 wedstrijden mag Excelsior’31 3 met nog vier wedstrijden te gaan het kampioenschap niet meer uit handen geven. Enige achtervolger is Excelsior’31 2, welke zeven verliespunten meer heeft. Met nog een wedstrijd tussen beide teams op het progamma, kan het theoretisch nog spannend worden. Of dat in de praktijk ook gaat gebeuren zullen we de komende weken zien.