Foto bij Excelsior’31 2 verrast koploper SVZW 2 (3e verliest 2 punten tegen SVVN)

Excelsior 3 laat tegen laagvlieger SVVN 2 punten liggen in slecht duel

Opstelling Excelsior'31 3:
Alex Calkhoven, Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten, Danny Spin, Jeroen Spenkelink ( 45 Gerald Jansen) , Matthijs Zandvoort, Jeroen Dangremond, Sjors van Gerresheim, Pieter Dirk Zuiderduin,Gerwin Schalk ( 45 Ruben Schalk) Frank ten Brinke

Na de klinkende overwinning van vorige week op WHC 2 moesten we vandaag genoegen nemen met een punt tegen SVVN 2. Het laag geklasseerde SVVN heeft de punten hard nodig om aan degradatie te ontsnappen. We waren ervan overtuigd dat zij zeer veel strijd op de mat zouden gaan leggen en er alles aan zouden doen om de punten mee te nemen naar Nijverdal.

Wij moesten alleen nog ''even'' winnen van SVVN om over 2 weken bij winst tegen Be Quick de platte wagen uit de schuur te kunnen halen. En door die instelling ging het vandaag dus mis. Vanaf het begin was het duidelijk dat er maar één ploeg was die écht wilde winnen en dat was SVVN! Zij zetten ons direct onder druk zodat we niet van achteruit aan het voetballen kwamen  en veel de lange bal hanteerden.

Maar onze voorhoede was vandaag niet bij machtte om de bal lang vast te houden en daardoor was er geen aansluiting vanaf het middeveld. SVVN bleef dan ook éénvoudig op de been. Voetballend was SVVN ook de betere en zij bleven wel van achteruit voetballen vooral  via hun opkomende laatste man die een uitstekende wedstrijd speelde. Ook werden de duels door hun overal op het veld gewonnen waardoor wij geregeld in de verdrukking kwamen maar omdat hun voorhoede ook niet met scherp schoot bleven grote kansen achterwege.

Natuurlijk waren wij behoorlijk verzwakt door allerlei personele problemen maar om dat als excuus te gebruiken doen we de tegenstander tekort. Ook de 2e helf waren zij het die de meeste aanspraak mochten maken op de overwinning. Ondanks het inbrengen van Gerald Jansen en Ruben Schalk veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Wij bleven alleen maar de lange bal spelen en alle duels gingen ook de tweede helft verloren.

SVVN heeft de 2e helf nog twee behoorlijke kansen gehad maar wist deze niet te benutten. Enige wapenfeit van ons was een kopbal op de lat en in de laatste minuut kon de inzet van Ruben Schalk gestopt worden door de keepe.Volgende week hoeven wij door het terugtrekken van Deto niet te spelen. Het ligt aan de uitslagen van de concurenten of we de week erop alsnog de kampioensvlag kunnen hijsen.

Om af te sluiten met een cliché moeten we dan wel uit een ander vaatje tappen anders blijft de vlag nog een paar weken in de kast liggen

Excelsior’31 2 – SVZW 2 3-0 (3-0)

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Lohuis, Ruud Slagman, Harald Eertink, Gertjan Schultink, Simon Baysoy,Johan Wessels, Remco Gombert, Arnoud Baan, Adrian Kwintenberg, Yorick Calkhoven, Bart Slagman

Wisselspelers: Gertjan Wilbers, Stephen Jansen, Jurgen Siemerink

Doelpunten:
22’ Yorick Calkhoven
25’ Bart Slagman
40’ Adrian Kwintenberg

Verslag door Adrian Kwintenberg
Excelsior 2 heeft de weg naar boven verder ingeslagen. Middels een goede eerste helft werd de basis gelegd voor de driepunter vandaag. In het tweede gedeelte van de wedstrijd namen de mannen van Fethi Ozerdogan wat gas terug. Omdat SVZW niet bij machte was wat te forceren bleek de ruststand tevens de eindstand.

Excelsior 2 startte fel en leek hiermee SVZW verrast te hebben. Het felle doorjagen leidde meerdere malen tot lange halen van de keeper die óf over de zijlijn verdwenen óf door Johan werden weggekopt. Vervolgens was het zaak zelf de bal in bezit te houden en door goed samenspel kansen te creëren. In de eerste 20 minuten lukte dit aardig, al moet gezegd worden dat dit niet tot hele grote kansen leidde. Toch was er in de 22e minuut de voorsprong. Miscommunicatie in de laatste linie van onze Wierdense tegenstander zorgde ervoor dat de bal in de voeten van Yorick werd geschoven. Vanaf een meter of 30 twijfelde Yorick geen moment en via een fraaie boogbal belandde de bal via een stuit in het doel; 1-0.

Na deze actie gingen we gelijk door met drukzetten. De tegenstander kwam hierdoor niet aan voetballen toe. Uit één van de hieropvolgende balveroveringen stuurde Arnoud ‘Ketse’ Baan via een fraaie pass Bart aan de linkerkant weg. Bart zocht zijn directe tegenstander op en deed dat met succes. Via een passeeractie omspeelde hij hem en vervolgens wist hij de keeper in de lange hoek te verschalken; 2-0.

SVZW probeerde vervolgens het spel te maken, iets wat niet goed lukte vandaag. Excelsior 2 was er vandaag op gebrand onze buren te verschalken en dit zag je ook terug in het spel. Bij de 3-0 was het Bart die via een pass randje zestien Adrian inspeelde. Die aarzelde geen moment en schoot in de korte hoek de bal langs de keeper;3-0.

Met deze comfortabele ruststand zochten we de catacomben op voor een bakje thee. Doel van de 2e helft was om in ieder geval in het eerste kwartier geen goal tegen te krijgen. Hierin slaagden we met vlag en wimpel. Ook in het vervolg kwamen we niet in de problemen. SVZW leek niet beter te kunnen en wij waren tevreden met de tussenstand. Na 92 minuten floot de prima leidende scheidsrechter dan ook voor het einde van deze burenruzie.

Conclusie na vandaag: we staan nog vier verliespunten achter op nummer  1 SVZW en drie op nummer 2 Bennekom. De komende weken zullen we dus nog onze uiterste best gaan doen deze teams onze hete adem te laten voelen.