Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 blijven Excelsior’31 3 achtervolgen (SAMENVATTING GEPLAATST)

Excelsior’31 2 heeft afgelopen donderdagavond de clubderby in de 1e klasse O tegen Excelsior’31 4 met 5-3 gewonnen. Het team van leider Geert Pongers kon deze avond helaas niet beschikken over twee basisspelers. Jan Voortman was verhinderd wegens werkzaamheden en Tom Kamphuis is uit de roulatie wegens een knieblessure. Noodgedwongen werd Gerald Keizer opgeroepen.

Met een selectie van zes man werd er besloten geen druk op de tegenstander te zetten en Excelsior’31 4 op te vangen op eigen helft. Dit bleek goed uit te pakken want na een tien minuten spelen stond het al 1-0. Arend ‘Ketse’ Baan besloot van afstand een keer aan te halen, dit schot was Excelsior’31 4 goalie Patrick Dijkgraaf te machtig

Daarna bleef het spel in een hoog tempo op en neer gaan met over en weer kansen, maar na een goede voorzet van Harmen ‘Ketse’ Baan, was het wederom Arend ‘ketse’ Baan die de bal fraai in de kruising schoot; 2-0.

Hierna ging Excelsior’31 4 nog meer op de aanval spelen, waardoor er nog meer ruimtes kwamen voor Excelsior’31 2, die hier vervolgens dankbaar gebruik van maakten. Een goede steekbal van Gerald Keizer zorgde ervoor dat Arend ‘ketse’ Baan alleen op keeper Patrick Dijkgraaf af kon gaan en bekwaam afrondde; 3-0.

Een aantal minuten later kreeg Henk Lankamp de bal 10 meter buiten het strafschopgebied aangespeeld en met een bekeken schuiver scoorde hij de 4-0. Net voor rust zorgde Lennart van de Maat voor een 4-1 ruststand. Met een zuivere punter verschalkte hij keeper Ruud Kreijkes van Excelsior’31 2.

Na de rust ging de wedstrijd in een hoog tempo door met af toe kleine overtredingen en kleine kansjes. Vijftien minuten na rust werd Arend ‘ketse’ Baan door Hans Voortman neergelegd, wat een gele kaart opleverde en dus een tijdstrijf voor laatstgenoemde. Deze overtalsituatie werd door Excelsior’31 2 goed uitgespeeld en Harmen ‘ketse’ Baan kon de 5-1 binnen schieten.

Na dit doelpunt ging Excelsior’31 4 nog meer aanvallen en voelde dat er bij Excelsior’31 2 een aantal spelers er conditioneel door zaten. Excelsior’31 4 kreeg een aantal kansen, maar keeper Ruud Kreijkes van Excelsior’31 2 etaleerde deze avond zijn klasse. Uiteindelijk wist Excelsior’31 4 toch nog twee maal te scoren. De 5-2 kwam van de voet van Battista Labobar.

Met nog een paar minuten te gaan werd door Excelsior’31 2 alleen nog maar de lange bal gespeeld, waar nog een paar kansjes uitkwamen. Waar Excelsior’31 2 verlangde naar het eindsignaal had Excelsior’31 4 nog wat extra over. Battista Labobar trok van links nog een keer naar binnen en haalde verwoestend uit; 5-3.
Helaas kwam voor Excelsior’31 4 dit doelpunt te laat en floot de goed leidende scheidsrechter af met een 5-3 overwinning van Excelsior’31 2 op Excelsior’31 4

Aankomende donderdag kan Excelsior’31 4 revanche nemen want dan staat wederom de kraker tegen Excelsior’31 2 op het progamma. Lang leve de KNVB, leuk gepland, not!

Selectie Excelsior 2: Ruud Kreijkes (keeper), Gerard ten Berge, Gerald Keizer, Harmen Baan, Arend Baan, Henk Lankamp, Geert Pongers (leider).

Selectie Excelsior 4: Patrick Dijkgraaf (keeper), Lennart van de Maat, Daan Kreijkes, Niek Haase, Battista Labobar, Agassi Daneljan, Niek Nijsink en Hans Voortman.