(samenvatting geplaatst!) Excelsior’ 31 2 boekt geflatteerde overwinning op DTS'35 2

Foto bij (samenvatting geplaatst!)  Excelsior’ 31 2 boekt geflatteerde overwinning op DTS'35 2

DTS'35 2 - Excelsior'31 2 0-4

Opstelling Excelsior’31 2:
Patrick Loohuis, Ruud Slagman, Gert-Jan Schultink, Harald Eertink, Simon Baysoy, Johan Wessels( 75 Jurgen Siemerink), Remco Gombert( 60 Arnoud Baan), Jelte van de Berg ( 60 Adrian Kwintenberg), Gertjan Wilbers, Yorrick Calkhoven, Bart Slagman

(verslag door Gertjan Schultink)
Na de fantastische overwinning tegen concurrent SVZW uit Wierden volgde vandaag de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde DTS Ede. 3 punten waren vandaag van uitzonderlijk belang, aangezien we zo de aansluiting zouden behouden met de top in de competitie. 3 spelers van de 1e selectie voegden zich bij ons voor deze belangrijke wedstrijd: Gertjan Wilbers, Remco Gombert en Jelte van de Berg.

DTS begon furieus aan de wedstrijd, dit resulteerde in de eerste 10 minuten al in 3 kansen voor de mannen uit Ede. Excelsior’ 31 2 zette hier bijzonder weinig tegenover, behoudens een paar kleine kansjes kwamen we er niet aan te pas. DTS won alle duels, en met name de lopende middenvelders van DTS zorgden voor veel problemen voor het doel van Patrick Loohuis. Mede dankzij goed keeperswerk van Patrick Loohuis en de nodige dosis geluk, bleef het bij 0-0 de eerste helft.

In de rust maakt Fethi Ozerdogan duidelijk dat het zo niet verder kon. We moesten meer bewegen, wat automatisch meer strijd op zou moeten leveren. Konden we deze punten opbrengen dan zou dit resulteren in het winnen van meer duels, waardoor we de wedstrijd naar ons toe zouden trekken.

De start van de tweede helft was bij beide teams slap, weinig kansen in de eerste 15 minuten na rust. De trainer besloot in te grijpen, Arnoud( Ketse) Baan en Adrian Kwintenberg kwamen in het veld. Deze twee spelers samen zorgen binnen enkele minuten voor meer gevaar dan in de voorgaande 60 minuten.

In de 62e minuut kreeg Ketse de bal op het middenveld, na een goede passeerbeweging zette hij Yorrick Calkhoven vrij voor de keeper. Als een echte spits tikte hij de bal ietwat gelukkig langs de uitkomende doelman! 0-1. In de 73e minuut was het opnieuw raak, na goed doorzetten van Gert-Jan Schultink kwam de bal via Bart Slagman bij Gertjan Wilbers. Gert-jan Wilbers bleef uiterst koel en prikte de bal met zijn rechtervoet in het doel! 0-2

In de 75e minuut was het opnieuw Gertjan Wilbers die na een mooie pass van de Ketse de 0-3 binnentikte, overigens weer met zijn rechter voet. Het slotstuk was voor Bart Slagman. Een typische Bart Slagman goal, een verfijnde kapbeweging en vervolgens een prachtig lobje over de kansloze keeper van DTS 0-4

Conclusie: Met nog 7 wedstrijden te gaan en 2 verliespunten achterstand op de koploper, is de titelstrijd voor ons weer helemaal open!