Foto bij (samenvatting & foto's geplaatst) Kampioenschap Excelsior'31 3 met een gouden randje

Excelsior 3 wint overtuigend van Be Quic'k'28 2 en de terechte kampioen

Opstelling Excelsior'31 3 :
Alex Calkhoven, Mark Seppenwoolde, Danny Spin, Arjan Schooten, Jeroen Spenkelink, Gerwin Schalk (45e min Stephen Jansen),Jeroen Dangremond, Sjors van Gerresheim, Jorick Calkhoven, Bjorn Calkhoven ( 88e min Niek Bakker), Matthijs Zandvoort (60e min Frank ten Brinke)

Zaterdag was het voor de eerste keer dat we het kampioenschap definitief binnen konden halen. Dat moest dan gebeuren in de thuiswedsrijd tegen Be Quick 2 die op de 2e plek stonden met 12 punten achterstand. Voor Be Quick was het ook een zeer belangrijke wedstrijd  om de strijd voor de 2e plek die genoeg is voor de rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse aangezien wij niet kunnen promoveren. Zij stonden voor de wedstrijd met één puntje voor op de nr. 3 WHC 2.

We konden dus een zeer gemotiveerde tegenstander verwachtten en aangezien wij moesten winnen om kampioen te worden kon het dus een spannende wedstrijd worden. De spanning was dan ook best wel te merken voor de wedstrijd. Maar we kwamen fel uit de startblokken net zoals Be Quick en het begin vd wedstrijd was dan ook vrij pittig met best veel overtredingen. Maar de goed leidende scheidrechter Otten uit Borne hield de wedstrijd prima onder controle.

Be Quick voetbalde zoals verwacht en liet de bal goed rondgaan en had via hun goeie en snelle buitenspelers veel dreiging. Behalven één verkeerde terugspeelbal van Arjan Schooten, waar een dot van een kans voor Be Quick uit voort kwam, gaven we weinig weg. Doordat wij fel in de duels waren kwamen we regelmatig op het middenveld in balbezit en met een paar vlot lopende aanvallen kregen we redellijk veel kansen oa via Jeroen Dangremond (schot op de paal) en via Sjors v Gerresheim (bal vd lijn gehaald). Na 17 minuten was het wel raak.

Een diepe bal van Danny ( die samen met Arjan een zeer sterke wedstrijd speelde) kwam voor de voeten van Jorick, die eveneens goed speelde, en  haalde verwoestend uit met zijn linker en liet de keeper van Be Quick kansloos. Tien minuten later werd Jorick op rechts diep gestuurd door de Tuute en met een fantastische voorzet bereikte hij Matthijs Zandvoort die bij de tweede paal de twee nul binnen kon schieten. Voor de rust bleef het een lekkere wedstrijd met van bijde kanten redelijk voetbal.

In de rust was het gevoel er dan ook dat het nu eigenlijk niet meer mis kon gaan. De gebleseerde Gerwin  Schalk werd vervangen door Stephen Jansen die in de 1e minuut gelijk een goeie diepe bal gaf op Jeroen Dangremond maar zijn voorzet kon niet afgemaakt worden door Jorick. Een minuut later was het wel raak. Bjorn Calkhoven, die ook vandaag weer beresterk was, schoot overtuigend binnen na opnieuw een voorzet uit een vrije trap van de Tuute. De ontlading was groot want de wedstrijd was toen uiteraard beslist! Voor de toeschouwers (die er in redelijke getale waren) was er na rust dan ook niet echt veel meer te genieten. Be Quick gaf de moed op en vanaf toen konden wij de wedstrijd eigenlijk uitspelen.

We bleven wel fel in de duels die dan ook de tweede helft veel werden gewonnen maar we werden slordig in balbezit waardoor Be Quick af en toen nog wel in de buurt vd 16 kwam maar onze verdedigers incl de keeper gaven geen krimp.Doordat hun nog één op één gingen spelen kregen we nog wel een paar dotten van kansen maar die werden niet meer benut. Opnieuw een overtuigende zege op de nr 2 van de competitie en daardoor niet meer in te halen door de concurentie dus het kampioenschap is een feit!  Een dikverdiend kampioenschap ook.

Want als je als Excelsior '31 3 op 31-3 al kampioen wordt met een straatlengte voorsprong op de rest dan kun je niet anders concluderen dat het verdiend is! Mannen fantastisch. En met bloemen, bier, muziek, vuurwerk, een rondrit door Rijssen en heel veel felicitaties hebben we het op een prachtige en onvergetelijke manier gevierd.Echt geweldig!

Een kampioenschap met een gouden randje, voor Excelsior'31 3.