Excelsior'31 onder 11 verslaat leeftijdgenoten van SVZW (4-1)

Foto bij Excelsior'31 onder 11 verslaat leeftijdgenoten van SVZW (4-1)

Excelsior'31 onder 11 verslaat leeftijdgenoten van SVZW (4-1)

Klik hier voor een aantal foto's (copyright www.excelsior31.nl), van het eerste deel (van in totaal) wedstrijd 'helften'.



Donderdag stond de 2e wedstrijd gepland voor onze 2e jaars E spelers. Buiten de doelstelling om de 2e-jaars E-jeugd extra leermomenten aan te reiken op een heel veld, kregen alle spelers ook de opdracht om vooraf hun persoonlijke doelstelling door te geven aan de coach.

Dit leverde een waslijst aan items op:

·         Beter mee voetballen (keepers)

·         Directer spelen

·         Beter met links spelen

·         Acties maken

·         Duels aangaan en winnen

·         Betere voorzet geven vanaf de achterlijn

·         Sneller aansluiten

·         Veld breed maken

·         Betere bal aanname

Een aantal persoonlijke doelstellingen strookten niet met de positie van sommige spelers. Wil je beter met links leren spelen, dan zou het handig zijn dat je ook vaak in deze situatie terecht komt. Dit hield dus in dat we vooraf sommige posities om gingen draaien: zo kon een rechtsbenige speler op links spelen en een linksbenige speler op rechts uit komen.

Dit alles zorgde er wel voor dat het veldspel  er niet beter op werd, zo “soepel” de combinaties tegen Deto verliepen,  zo “stroef”  verliep het nu. Dit had mede te maken met het feit dat we meer tegenstand kregen en dat wij het nadeel hadden om 2x tegen  “windkracht 4” in te moesten voetballen. Dit speelt voor 2ejaars E/tjes toch best wel een rol;  daarbij bedenkend dat je ook nog  op een heel groot veld speelt.

Toch werd de wedstrijd terecht,  zoals we vooraf ook hadden afgesproken (!) gewonnen met  3-1.

De spelers kregen na de wedstrijd  nog even de opdracht om aan te geven of ze hun persoonlijke doelstelling gehaald hadden, door dit op het bord te zetten. Dit leverde leuke discussies op met even zo veel  leermomenten.

Met  sportgroeten,

De leiding van O11.

Kalender icoon vrijdag 30 maart 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers