Foto bij (samenvatting geplaatst!) Paasdubbel levert Excelsior'31 2 zes punten op

Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting van 'Excelsior'31 2 - Sparta Nijkerk 2', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 - Sparta Nijkerk 2 2-0 (0-0)
1-0 Jurgen Siemerink
2-0 Jelte van der Berg

Excelsior 31 2 doet wederom goede zaken
Verslag door John van Pijkeren
Vandaag stond de tweede wedstrijd van het Paasweekend op het programma. Net als zaterdag vond de wedstrijd plaats op thuisbasis De Koerbelt. Tegenstander van vandaag was Sparta Nijkerk die de punten hard nodig hebben om de nacompetitie te ontlopen. Met een tweede overwinning dit weekend zou Excelsior 31 wederom aansluiting vinden bij de top.

Opstelling:
Patrick Loohuis; Ruud Slagman, Harald Eertink (C), Gert-Jan Schultink, Simon Baysoy; Remco Gombert, Arnaud Baan, Jelte van der Berg; Jurgen Siemerink, Stephen Jansen, Bart Slagman.

Wissels:
Gerald Janssen, Wim Oosthoek, Ninos Baysoy.

Excelsior 31 begon sterk aan de wedstrijd, het leek enkel een kwestie van tijd voor de 1-0 op het scorebord kwam te staan. Onder andere Stephen werd in stelling gebracht, maar de afwerking liet vooralsnog te wensen over. Sparta Nijkerk kwam beter in de wedstrijd, maar kreeg geen poot aan de trapper tegen de al weken sterk opererende defensie; kansen worden er nauwelijks weggegeven. En waar dit wel gebeurt, blijkt Patrick keer op keer een sta-in-de-weg.

De wedstrijd speelde zich de eerste 45 minuten vooral af op het middenveld, met stevige duels en een aantal gele kaarten als gevolg. Af en toe werd Excelsior 31 gevaarlijk door bevliegingen van Bart en Jelte, maar tot doelpunten leidde dit nog niet.

Voor de tweede helft was de intentie duidelijk, Excelsior 31 ging met dezelfde elf op zoek naar een snel doelpunt. Hoewel Excelsior 31 duidelijk de betere was, liet het verlossende doelpunt toch lang op zich wachten. In de 65e minuut was het Jurgen die binnentikte nadat de bal met geluk voor zijn voeten was gekomen. Waar hij zaterdag nog op de bank moest beginnen, blijkt hij vandaag weer uiterst belangrijk voor de ploeg.

De marge van één goal blijft gevaarlijk. Met dit in gedachten ging Excelsior 31 op zoek naar de verdubbeling van de score. Kansen werden er volop gecreëerd, maar sterk keeperswerk hield Sparta Nijkerk op de been.

Uit een counter na een corner van Sparta Nijkerk wist Jelte uiteindelijk de 2-0 op het scorebord te zetten. Ook hier ging geen vloeiende aanval aan vooraf, maar dat is in deze fase van de competitie ook absoluut niet belangrijk. Het enige dat telt is de winst, en aansluiting bij de top.

De spanning loopt op tot grote hoogte. Excelsior 31 is gestegen naar de vierde plaats, op drie punten van koploper DVS 33. En juist aanstaande zaterdag gaat Excelsior 31 op bezoek bij DVS 33. De vraag is: haakt Excelsior 31 definitief aan, of definitief af voor de titel?

Saillant detail: bij het vieren van de overwinning middels een buikschuiver, heeft keeper Patrick Loohuis averij aan zijn schouder opgelopen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij zaterdag aan de start zal verschijnen.

Later méér...

Verslag Excelsior'31 2 - VVOG 2, door
Jelte van der Berg

Een korte update:
Excelsior 2 verloor vorige week een belangrijk concurrentie duel tegen AZSV 2 met 0-1, waar zij zeker meer uit hadden moeten halen om met pasen (bij 2x winst) bovenaan te staan.Maar goed, de concurrentie verspilt ondertussen ook punten in rechtstreekse duels dus onze kansen zijn nog niet verkeken. Dit weekeinde staan er twee duels op het programma. Gister speelden we tegen VVOG en maandag spelen we tegen Sparta Nijkerk.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het al duidelijk dat de Harderwijkers hier voor één puntje kwamen. Een zeer defensieve op- en instelling met af en toe poging tot counter. De enige goede mogelijkheid voor hen kwam uit een directe vrije trap randje 16, maar Partrick Lohuis stond prima opgesteld en stompte de bal hard het doelgebied uit.

Hoewel wij domineerden op het middenveld leidde dit niet tot heel veel uitgespeelde kansen. Een tweetal goede kansen voor Jelte van der Berg op aangeven van Arnoud Baan en Ninos Baisoy werden niet benut. Ook enkele schietkansen binnen de 16 door Arnoud Baan en Remco Gombert werden geweerd door de VVOG-ers.

Ruststand 0-0.

Na rust hetzelfde beeld hoewel de bezoekers iets meer druk gaven. Op de knollentuin was het moeilijk om tot goede kansen te komen. Ook lag het spel vaak stil wat niet bevorderend was voor de wedstrijd. Dan toch eindelijk de 1-0, na wat combinatiewerk tussen Harald Eertink en Jelte van der Berg schoot Yorick Calkhoven (onze kersverse kampioen) de bal met wat geluk in het hoekje. Hierna probeerden de gasten nog wel de gelijkmaker te zoeken maar dit lukte nauwelijks door flink wat kopwerk van Johan Wessels.

In blessuretijd werd het uiteindelijk nog 2-0 door een steekpass van Yorick Calkhoven op Jelte van der Berg.