(Bekijk nu de videobeelden!) Brand storende factor bij contractonderhandelingen met Jan en Ryan

Foto bij (Bekijk nu de videobeelden!)  Brand storende factor bij contractonderhandelingen met Jan en Ryan

(Bekijk nu de videobeelden!) Brand storende factor bij contractonderhandelingen met Jan en Ryan

* Klik hier voor een impressie van de onderhandelingen met Jan en Ryan.

* Klik op de TV voor een samenvatting van de 'spectaculaire' contractonderhandelingen, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.


RIJSSEN - Woensdagavond stond voor een delegatie van het Excelsior’31 bestuur én Technische Commissie de jaarlijkse contractbespreking op de agenda met assistent-trainer Ryan Eertink en diens zaakwaarnemer Jan Veneklaas.
 
Verliepen de onderhandelingen afgelopen seizoen al bepaald stroef, dit keer zag het er aanvankelijk uiterst rooskleurig uit. Vol goede moed werd de bestelling van de eerste consumpties gedaan, bij het uiterst vriendelijke, bedienend personeel van Hotel Restaurant Sallandse Heuvelrug. De locatie waar Jan en Ryan jaarlijks gesoigneerd worden. ‘Fris’, met appeltaart en slagroom, voor Jan en Ryan. Vanzelfsprekend!

De stemming nam op goed moment een bepaald grimmige sfeer aan, toen zaakwaarnemer Jan Veneklaas zijn eisenpakket, namens cliënt Ryan Eertink, op tafel legde. Eisen die er bepaald niet om logen. Om een voorbeeld te noemen: ‘een royale schaal met bitterballen, na iedere thuiswedstrijd’. 
 
Toeval of niet, de onderhandelingen werden amper 5 minuten later wreed verstoord door het afgaan van het brandalarm, van Hotel Restaurant Sallandse Heuvelrug. 
 
Heel het hotel/restaurant was gelijk in rep en roer. De brandweer van Rijssen / Holten rukte massaal uit, voor ‘iets’ wat achteraf een schoorsteenbrand bleek te zijn geweest.



Voor Jan en Ryan een uitgelezen kans op de foto te gaan met brandweerlieden, de chef-kok van Hotel Restaurant Sallandse Heuvelrug, hotelgasten én de uit het niets opgedoken paparazzo en persmuskieten.  

 
De schrik bij de Excelsior’31 afvaardiging van de Technische Commissie en dagelijks bestuur zat er goed in. Bleek weggetrokken schoven Erwin Looms, Marcel Loohuis en Jan v/d Kamp na verloop van tijd weer aan, bij de onderhandelingstafel.

 
Na een uur lang te hebben onderhandeld, inclusief bedenktijd, kwamen beide partijen uiteindelijk dan toch tot een nieuwe overeenkomst, voor slechts één seizoen. Inclusief ontsnappingsclausules, afkoopsommen en dergelijke. Dat wél. 
 
Na afloop werd er door het gezelschap getoast op het verlengen van de – over het algemeen – prettig ervaren samenwerking. Eind goed, al goed.


 
Als blijk van waardering ontvingen Jan en Ryan, voor vertrek, nog een fraai Excelsior’31 windjack en schoudertas, uit handen van TC voorzitter Erwin Looms.
 
Jan Veneklaas en Ryan Eertink kunnen onderhand gerust als ‘clubiconen’ bestempeld worden. Excelsior’31 moet dan ook zuinig zijn, op dergelijke talenten! 
 
 
Kalender icoon zaterdag 14 april 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers