Kampioen Excelsior'31 3 onderuit bij SDVB 3 (3-2)

Foto bij Kampioen Excelsior'31 3 onderuit bij SDVB 3 (3-2)

Klik hier voor de team- en kampioensfoto van Excelsior'31 3

Verslag door
Arjan Schooten
Zaterdag stond de eerste wedstrijd na het kampioenschap op het programma. Ditmaal de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld. Het elftal was door diverse omstandigheden op verschillende plaatsen gewijzigd ten opzichte van de kampioenswedstrijd.

Dit was de eerste helft niet te zien, want het was Excelsior die de voetballende ploeg was. Na een goede diepgaande actie van Sjors kwam de bal via good old Gerald Jansen voor de voeten van Mathijs die beheerst afrondde 0-1. We bleven goed voetballen en hadden eigenlijk verder door moeten drukken. 0-1 Was ook meteen de ruststand .

Na de rust was het beeld compleet anders . Barneveld ging steeds meer naar voren voetballen en we kwamen niet meer aan voetballen toe. Hierdoor werd de stand vijf minuten na rust ook alweer gelijk getrokken. Twee minuten was het weer raak, maar ditmaal van onze kant. Een beheerst afstandsschot van Gerwin Schalk belandde in de verre hoek, 1-2.

Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van Excelsior, want hierna was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Barneveld. Binnen tien minuten bogen ze de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Hiermee was de tweede verliespartij dit seizoen  een feit.

Gelukkig waren er voldoende versnaperingen in de bus om de terugreis toch nog aangenaam te maken. Hierbij willen wij de Supportersvereniging dan ook bedanken voor het bier. Dit werd uiteraard zeer gewaardeerd.

Volgende week gaan we op bezoek bij ASV Dronten. Hopen dat we hier onze sportieve plicht wel kunnen vervullen.