Zaalvoetballers Excelsior’31 handhaven zich in Hoofdklasse (samenvatting geplaatst)

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 handhaven zich in Hoofdklasse (samenvatting geplaatst)

Zaalvoetballers Excelsior’31 handhaven zich in Hoofdklasse (samenvatting geplaatst)

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 eindelijk hun laatste en broodnodige punt gehaald in de strijd tegen degradatie tegen SV Putten. In een zenuwslopende wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1; doelpuntenmaker bij Excelsior’31 was Henk Lankamp na een schitterende actie van Agassi Daneljan.

Aanvoerder Gerald Keizer had al kaarten genoeg gekregen voor zijn verjaardag en liet het ditmaal over aan de aanvoerder van SV Putten, die vier minuten voor tijd de rode kaart kreeg voorgehouden. Hierdoor moesten de Puttenaren de laatste minuten met een man minder spelen.

Omdat Excelsior’31 niet meer hoefde, werden de laatste minuten volgespeeld op de helft van Excelsior, terwijl de gasten uit Putten geen druk meer zetten. Seconden leken uren te duren voor de begeleiding van Excelsior’31 en zowel John Baas als Alidus ter Harmsel kregen er in no-time een paar grijze haren bij.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erkin was het eindelijk afgelopen en heeft Excelsior’31 na het kampioenschap van het derde team komend seizoen twee teams in de Hoofdklasse. SV Putten is nu afhankelijk van de uitslag van de komende wedstrijd tussen Jong Eagles/Markt 19 en ZVV Sparta. Als Jong Eagles/Markt 19 wint, is ZVV Sparta gedegradeerd

In een seizoen waarin moest worden geprobeerd dragende spelers als John Lubbers en Alidus ter Harmsel te vervangen zat het niet altijd mee. Trainer Marcel Lankamp moest wegens drukke werkzaamheden halverwege het seizoen het stokje overdragen aan John Baas uit Deventer. Tijdens het seizoen stopten ook de spelers Robert Kwintenberg en Harmen van de Maat en waren er bovendien langdurige blessures bij Wim Brinks, Agassi Daneljan en Sander Kwintenberg.

Hier stonden echter ook voldoende positieve punten tegenover zoals de opkomst van nieuwe spelers zoals Henk Lankamp en Gerard ten Berge, de prachtige acties van Maarten Postma en het uitstekende keeperswerk van Willard Baan.

Ook de belangrijke mensen om het spel heen zoals barkeeper Gabriel Coga, speakers Ryan Eertink en Marc Nieuwenhuis, grensrechter Jan Booms en cameraman Jan Nijkamp van Multivideo verdienen een pluim.

Spelers en begeleiding van Excelsior’31 willen iedereen bedanken voor een spannend seizoen en hopen het publiek na de zomervakantie weer te mogen begroeten in de Reggehal

Doelpunt Excelsior’31: Henk Lankamp

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Henk Lankamp, Gerard ten Berge, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Wim Brinks, Sander Kwintenberg

Coach: John Baas
Teammanager: Alidus ter Harmsel
Grensrechter: Jan Booms

Kalender icoon vrijdag 20 april 2012 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers