Dennis Demmers niet naar s.v. Urk maar aan de slag bij Go Ahead Eagles

Foto bij Dennis Demmers niet naar s.v. Urk maar aan de slag bij Go Ahead Eagles

Dennis Demmers niet naar s.v. Urk maar aan de slag bij Go Ahead Eagles

Klik hier voor een reactie van Dennis Demmers en (Urk-voorzitter) Gerrit Meun op Omroep Flevoland TV.

Bron: klik
hier 
DEVENTER - GA Eagles heeft Dennis Demmers gestrikt voor de nieuwe functie hoofd scouting. De 37-jarige Deventenaar is een contract voor twee seizoenen overeen gekomen.

De Deventer club heeft snel de nieuwe technische staf vormgegeven met de aanstelling van Demmers. In de nieuwe constructie met een technisch platform vervult de scout, onder meer met het opzetten van een nieuwe beloftenteam voor 2013, een belangrijke rol.
 
GA Eagles kwam snel uit bij Demmers, die een ruime ervaring heeft als trainer in het amateurvoetbal. Hij heeft nu Topklasser Excelsior'31 voor het vierde seizoen onder zijn hoede en was voorheen onder meer bij Colmschate, SVZW en Berkum werkzaam. Voor komend seizoen was Demmers al een contract als hoofdtrainer met zaterdaghoofdklasser Urk overeengekomen.

Hij had in die verbintenis een clausule opgenomen dat hij voor een profclub onder dat contract uitmocht. Van die bepaling maakt hij gebruik.
 
Demmers zal naar verwachting drie dagen per week in touw zijn voor de Deventer club. Hij gaat ook een aantal keren per week hoofdtrainer Erik ten Hag en assistent-trainer Michel Boerebach assisteren bij het eerste elftal 

Dennis Demmers laat Urk zitten
Bron: klik hier 
De Sportvereniging Urk moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dennis Demmers heeft maandagavond laten weten dat hij volgend seizoen in dienst van Go Ahead Eagles treedt als hoofd scouting.
 
Het bestuur van de Sportvereniging Urk had een clausule in zijn contract laten opnemen dat wanneer er zich een kans bij een BVO zou voordoen, hij alsnog onder zijn afspraken met de Urker hoofdklasser uit zou kunnen komen. Dat is dus nu gebeurd.

Maandagvond laat kreeg het bestuur van de Sportvereniging Urk te horen dat hij dus niet komt. Of de lage klassering met het besluit te maken heeft, is niet duidelijk.

Wel is bekend dat Dennis Demmers eerder al contact gehad zou hebben met Manchester United om daar de nodige ervaring op te doen.

GA Eagles: voor Demmers kan het niet mooier!
Bron: klik hier
,,Een week of twee geleden belde Erik ten Hag mij of ik een overstap richting GA Eagles zou zien zitten", laat Demmers over zijn aanstelling bij GA Eagles in een eerste reactie aan onze site weten. ,,Erik wilde weten of ik onder mijn contract bij SV Urk uitkon. Hij was op dat moment zelf nog niet rond met GA Eagles."
 
,,Als je wordt gebeld door een persoon als Erik ten Hag, die zoveel ervaring heeft – een uitgesproken mening heeft – een duidelijke korte en lange termijn visie en ook nog eens een geweldige trainer is, dan ga je natuurlijk serieus afwegingen maken en is het een kwestie van kijken of je het eens kan worden over de invulling", aldus Dennis Demmers.
 
Trots
,,Ik hoefde dan ook niet lang na te denken en ben voorlopig alleen maar trots dat ik voor een club als GA Eagles en met een geweldige staf binnen een top sport klimaat mag werken. Een club in mijn eigen woonplaats waar ik vroeger vaak ging kijken. Een geweldige sfeer, een club die leeft en gezond is: het kan niet mooier!"
 
Bij SV Urk had de Deventenaar een clausule waarin stond dat hij tussentijds naar een betaald voetbal organisatie zou mogen vertrekken. ,,Ook met het oog op de cursus Coach Betaald Voetbal waar ik toegelaten ben, maar helaas uitgeloot, omdat er meer trainers waren met tachtig punten dan de dertien beschikbare plaatsen", zegt Dennis Demmers.
 
,,Maar wel ben ik zeker van deelname aan de eerstvolgende cursus", weet de voormalige trainer van onder meer Colmschate ’33. ,,Urk vat het trouwens heel goed op en ik heb al veel felicitaties gehad. Ik ga ze ook zeker nog ondersteunen met de rest van de voorbereidingen totdat ze een definitieve oplossing hebben gevonden om de positie van hoofdtrainer op te lossen."
 
Geweldig plaatje
Op het moment dat Erik ten Hag definitief getekend had bij GA Eagles is Demmers met de nieuwe trainer om de tafel gegaan en heeft Ten Hag hem zijn visie en plannen en die van de club voorgelegd. ,,Een geweldig plaatje waarin voor mij mooie uitdagingen zitten", vindt Demmers. ,,Ik zal een stuk scouting op me nemen omtrent het formeren van een beloften elftal, maar ook richting spelers van het eerste elftal."
 
,,Natuurlijk ken ik ook het amateurvoetbal goed en zullen daar veel taken voor mij liggen. Daarnaast ga ik me bezig houden met analyses en het individueel begeleiden van talenten." Op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag zal ik op het veld aanwezig zijn bij de trainingen en vrijdags bij de wedstrijden."
 
Op maandag, woensdag en vrijdagochtend zal Demmers ook nog als gymleraar bij Etty Hillesum Lyceum blijven werken.
 
 
 
 
 
 
Kalender icoon dinsdag 24 april 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers