Excelsior'31 onder 11 naar de finale na 4-2 winst op Hulzense Boys

Foto bij Excelsior'31 onder 11 naar de finale na 4-2 winst op Hulzense Boys

Verdedigers: Jarmo Twellaar, Nigel de Mooy, Nick Schuitert en Julian den Butter
Middenvelders: Ruben Beunk, Daan Slots en Tijmen Agteresch
Aanvallers: Jesse Baan, Mart Zwiers en Ismail Kaya
Wissels: Tim Schulenburg, Tim Beldman, Philip van Horssen en Jilmer Smit

We stonden in de halve finale aangezien we alle poulewedstrijden hadden gewonnen. We moesten het opnemen tegen Hulzense Boys <11 in Hulzen. De intenties van deze wedstrijden zijn dat de spelers wennen om op een groot veld te spelen en leren spelen met de regels die daarbij horen. In de 2e minuut was het al raak voor Excelsior’31. Mart Zwiers liet zien dat als je fel in de duels bent en voor elke bal wil gaan, dat je dan ook kan scoren, 0-1.

Niet veel later was het Hulzen dat de stand op 1-1 bracht, door een fout aan de kant van Excelsior’31. Het spel aan beide kanten was rommelig en in deze beginfase was er geen bovenliggende partij. In de 2e gedeelte van de 1e helft kwam Excelsior’31 al wat meer in hun spel en hadden wij meer balbezit. In de laatste minuut van de 1e helft was Mart Zwiers geblesseerd en mocht Jilmer Smit invallen.
Gelijk bij zijn 1e balcontact was het raak voor Excelsior’31,.1-2.

Niet veel later floot de scheidsrechter af voor de 1e helft.

Opstelling tweede 20 minuten:
Keeper: Tim Schulenburg
Verdedigers: Jarmo Twellaar, Philip van Horssen, Nick Schuitert en Tim Beldman
Aanvallers: Jesse Baan, Mart Zwiers en Jilmer Smit
Wissels: Stef Peeters, Julian den Butter, Nigel de Mooy en Ismail Kaya

Vanaf de 1e minuut zette Excelsior’31 gelijk druk en de punten die werden aangegeven tijdens de rust werden al wat beter opgepakt. Het storen van de opbouw van Hulzen ging al wat beter en om tijdens het omschakelmoment de zijkanten te zoeken ging ook al wat beter. Hulzense Boys had hierin weinig balbezit en kwam niet vaak over de middenlijn. Dit resulteerde in een doelpunt aan de kant van Excelsior’31, 1-3. Doelpuntenmaker wederom Mart Zwiers, die een prima wedstrijd heeft gespeeld.

Voor de rest waren er geen bijzonderheden meer en van een echte wedstrijd was geen sprake.

Opstelling derde 20 minuten:
Keeper: Stef Peeters,
Verdedigers: Jarmo Twellaar, Philip van Horssen, Julian den Butter en Nigel de Mooy
Middenvelders: Nick Schuitert, Daan Slots en Tim Beldman
Aanvallers: Ismail Kaya, Mart Zwiers en Jilmer Smit
Wissels: Tim Schulenburg, Jesse Baan, Ruben Beunk en Tijmen Agteresch

Door de nodige aandachtspunten die werden aangegeven tijden de rust, was het voor de spelers al duidelijker wat er nog te verbeteren viel. In de 4e minuut van de 3e helft was het Mart Zwiers die zijn 3e van de avond mocht maken 1-4. In de vorige wedstrijden was de 3e helft altijd onze beste helft, waar wij normaal gesproken over de tegenstander heen lopen. Dit was helaas niet het geval. In de blessuretijd van de laatste helft kreeg Hulzen nog een penalty, deze werd helaas niet tegen gehouden door Stef. Daardoor was de eindstand 2-4.

Conclusie: een niet al te beste wedstrijd, maar Excelsior’31 had wel het betere van het spel. De persoonlijke verbeterpunten die de spelers hadden van de afgelopen wedstrijden, kwamen niet duidelijk naar voren. Al met al toch gewonnen en we kunnen ons opmaken voor de finale die zal plaatsvinden op sportpark de koerbelt. De tegenstander zal Atc’65 zijn, deze hadden dinsdagavond gewonnen van SVVN met penalty’s.

Datum van de finale is nog niet bekend, maar het beloofd een boeiende wedstrijd te worden aangezien Atc’65 ook over een prima elftal beschikt.