Foto bij Excelsior'31 D1 sluit seizoen af met een waar voetbalfeest (samenvatting en foto's geplaatst!)

* Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting van 'Excelsior'31 D1 - De Tukkers D1', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Een voetbalfeestje!

Door trainer Jan Spenkelink
Vandaag al weer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen: Excelsior’31 D1 – De Tukkers D1, of wel de nummer 5 ontvangt de nummer 3 van de hoofdklasse. Om stipt 10:30 uur blies scheidsrechter Van Munster op zijn fluitje en werd de bal aan het rollen gebracht. Excelsior opende fanatiek tegen deze prima tegenstander. Gerald schoof geregeld bij op het middenveld, terwijl de centrumverdediger van De Tukkers dit ook graag deed.

Er ontstond een leuke wedstrijd, waarin De Tukkers langzamerhand een veldoverwicht kregen. In totaal kregen ze misschien wel 15 corners, maar de tijd dat Excelsior D1 veel goals uit corners tegen kregen, ligt al ver achter ons!  De Tukkers scoorde dus niet, maar Jasper aan de andere kant wel. De keeper van De Tukkers ging hierbij niet bepaald vrijuit ;-) , maar met een 1-0 voorsprong is het toch iets lekkerder spelen.

Vlak voor rust verlengde Mark een vrije trap van Maarten en stond het prompt 2-0. Over die ruststand mochten we niet mopperen en dat deden we dan ook niet.

Na de rust speelde Excelsior met 3 frisse spelers, waaronder debutant Tijmen van E1, waar we straks nog meer van zullen lezen! Binnen 5 minuten was het goede doorzetten van Tycho en profiteerde Jasper van een verlaten doel: 3-0. Dit kon de nummer 3 van de competitie niet zomaar laten gebeuren en de jongens en 3 meiden uit Albergen stroopten, ondanks een fikse hagelbui,  de mouwen nog 1x op.

Een kwartier voor tijd werd het 3-1.

Maar het slotstuk van deze competitie was toch echt voor Excelsior. Uit waarschijnlijk de mooiste aanval van het seizoen (zeker even terugkijken op de film!!!) mocht Tycho het laatste zetje geven. Het verschil was weer 3.

“Een mooi einde”, denk je dan, maar de koek was nog niet op. Excelsior kreeg 2 minuten voor tijd een penalty. Keeper Stefan (!) stak het veld over en mocht van 11 meter aanleggen. Hij schoof de bal prima in de hoek: 5-1. Alle spelers, inclusief wissels, vierden het feestje met hem mee. En wederom denk je dan: “prima einde, toch?!”, maar neen.

Excelsior D1 verdiende nog een vrije trap op 20 meter van de goal. Een typisch plekje voor een linkspoot. Maar die hebben we bij D1 niet… Maar vandaag wel! E1-speler Tijmen achter de bal. En Koerbelt, zo doe je dat!

Tijmen krulde de bal in de bovenhoek en bepaalde zo de eindstand op 6-1!