Foto bij (samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 F1 overtuigend kampioen van de Hoofdklasse

Door F1 coach Hans Siemerink
De meeste doelpunten voor, (gedeeld) het minste doelpunten tegen. Vanzelfsprekend dan ook het beste saldo, maar nog belangrijker: de meeste wedstrijden gewonnen en daarmee de meeste punten.

Excelsior’31 F1, terecht kampioen van de hoofdklasse seizoen 2011 / 2012 (najaar).

Zaterdag 12 mei zag voor de wedstrijd (in en) tegen Den Ham F1 de stand er nog zo uit dat alleen Hulzense Boys nog in punten gelijk zou kunnen komen met Excelsior'31 F1. Wel moesten ze dan ook nog een verschil in doelsaldo van 17 doelpunten goed maken.

Om er geen al te lastige wiskundige formules aan te hangen moesten we gewoon minimaal 1 punt behalen. De opdracht was desalniettemin om gewoon de wedstrijd te winnen. We hadden de toppers ook al overtuigend gewonnen, dan moest dat uit in Den Ham ook maar gebeuren.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen al vrij snel op voorsprong maar we gingen steeds ongeduldiger en onrustiger voetballen (misschien de zenuwen) en nog voor rust kwam Den Ham langszij en we gingen rusten met een 1-1 stand.

Na rust gooiden we alles van ons af en speelden ons zo vertrouwde positiespel en voetbalden ons naar een 1-4 eindstand. Toen het fluitje klonk waren we dus KAMPIOEN!

Na met de platte kar door Rijssen gereden te hebben, zijn we daarna naar de kantine gegaan waar we gehuldigd werden door jeugdvoorzitter Jan Busscher en hoofdleider F Marcel Lankamp.

In de kantine hebben we het feestje afgemaakt met patat en een frikadel.

Thomas, Jarno, Jorrit, Aaron, Jorick, Stan, Milan en Milan: klasse gedaan mannen en van harte gefeliciteerd.

U kunt Excelsior'31 feliciteren met de titel, door een bericht achter te laten in het gastenboek op de site van het team http://home.concepts.nl/~si21393