Excelsior'31 B1 begint nacompetitie met gelijkspel in Hoogezand

Foto bij Excelsior'31 B1 begint nacompetitie met gelijkspel in Hoogezand

Verslag door B1 coach Bram Freie

Doordat Excelsior’31 B1 de eerste periode heeft overgenomen van de kampioen SC Enschede B1 speelt men nacompetitie voor promotie. De 3e divisie zal grotendeels overgaan in de nieuw te vormen 4e divisie. De 2e divisie zal de 3e divisie gaan vormen.

Bij winst van deze nacompetitie mag B1 in de 3e divisie blijven spelen en anders zal men volgend jaar uitkomen in de nieuwe  4e divisie.

Met 4 ploegen wordt gestreden voor 1 plek in die 3e divisie. De eerste ronde moet er aangetreden worden tegen Hoogezand B1, de 3e periode winnaar in de 3e divisie Noord. Bij winst tegen Hoogezand over 2 wedstrijden treft men de winnaar tussen Sparta Enschede en PH Almelo.

Zaterdag stond de eerste wedstrijd uit in Hoogezand gepland, om 15.00 werd er afgetrapt.

Excelsior’31 B1 trad in Hoogezand aan met de volgende spelers:
Robin Ligtenberg, Kevin Jansen, Jurriaan Seppenwoolde, Ronald Brinkman,  Jord Jansen, Wouter Dittrich (70. Benjamin Cagri), Devid Michiels, Wouter Smit, Ties ten Barge, Marco ten Bolscher, Dick Jan Goorman (60. Patrick Smelt)

Afwezig waren Mark Breukink (blessure), Tijs Theijink (blessure) en Rik Willems (blessure).

Op een zeer matig kunstgrasveld (hockeyveld) mochten we in het hoge noorden aantreden tegen de plaatselijke vv in Hoogezand. Na een busreis van 2 uur, waren we mooi op tijd aangekomen in Hoogezand, waardoor we ons in alle rust konden voorbereiden op de wedstrijd. Na een goede warming-up werd er om 15.00 voor het eerst op de fluit geblazen door de scheidsrechter. Excelsior’31 kwam sterk uit de startblokken, zat er kort op en had een licht overwicht.

In de 8e minuut kreeg spits Marco de bal aan de zijkant, hij draaide weg, dribbelde naar binnen en vuurde van ruim 20 meter een geweldig schot af, de bal vloog onhoudbaar in de verre kruising. Een perfecte start dus.

Ook na het doelpunt hield Excelsior’31 het betere van het spel, zonder tot echt grote kansen te komen. Op een prima kans van Dickjan na, hij knalde echter hard over. Het laatste kwartier voor rust kreeg Hoogezand steeds meer balbezit en werd steeds sterker.  In de 30e minuut resulteerde dit ook in de eerste grote kans voor Hoogezand.

Wouter D. en Jord werden uitgespeeld door de razendsnelle nummer 8 van Hoogezand, hij vergat alleen voor keeper Robin te scoren en schoot hard voorlangs. Hierna was er nog een goed schot die rakelings over het doel van Robin ging. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Hoogezand nog een vrije trap vanaf de zijkant. Deze bal werd in gebracht en binnengekopt door een speler van Hoogezand. Dus konden we thee gaan drinken met een 1-1 ruststand.

Direct na rust kwam Hoogezand zeer sterk voor de dag, met goed combinatiespel en een paar goede individuele acties werden ze een aantal keren gevaarlijk. In de 48e minuut was het dan ook terecht raak. Vanaf ruim 20 meter schoot de nr. 10 van Hoogezand onhoudbaar in de kruising. In de 56e minuut scoorde Ronald Brinkman uit een corner de 2-2, dit doelpunt viel eigenlijk uit het niets.

In de resterende 25 minuten speelde Excelsior’31 weer prima vanuit de organisatie en gaf geen kans meer weg en dus bleef het 2-2. Een mooie wedstrijd voor het publiek, veel strijd, mooie doelpunten en een zeer goede scheidsrechter. Al met al was 2-2 een uitslag waar beide teams mee konden leven, volgende week in Rijssen moet de beslissing dus gaan vallen.

Gaat de individuele klasse van Hoogezand B1 of het collectief van excelsior’31 door naar de finale van de nacompetitie? De ploeg die doorgaat mag waarschijnlijk aantreden tegen Sparta Enschede (wonnen met 4-0 van PH Almelo).

Volgende week de return tegen Hoogezand B1, thuis om 12.45. Bij winst zijn we door in de nacompetitie, bij een gelijkspel zal er 2x 12,5 min verlengd worden (eventueel gevolgd door strafschoppen), bij verlies is het seizoen voor Excelsior’31 B1 voorbij.

Het zal dus een hele spannende middag worden, zorg dat u er bij bent!