Michel Gerritsen Mulkes blij verrast door alle interesse

Foto bij Michel Gerritsen Mulkes blij verrast door alle interesse

Michel Gerritsen Mulkes blij verrast door alle interesse

Bron: dagblad TC Tubantia (tekst & foto)
door Robin Campmans
Vakantie? Niet voor Michel Gerritsen Mulkes. De verdediger van topklasser Excelsior’31 traint deze week mee bij Heracles en heeft ondertussen al een aanbieding van Go Ahead Eagles op zak. „Dit had ik aan het begin van het seizoen nooit kunnen denken.”

Michel Gerritsen Mulkes begint te lachen als ter sprake komt wat hij in het dagelijks leven doet. „Studeren. Ik zit in het eerste jaar van de Calo (sport academie, red.), moet hierna nog drie jaar. Maar door de ontwikkelingen van de laatste tijd verwacht ik wel wat vertraging op te gaan lopen.”

Met die ontwikkelingen doelt de verdediger van Excelsior’31 op de interesse uit het profvoetbal. Het seizoen zit erop voor de topklasser, Gerritsen Mulkes (20) zegt dat de kans ‘zeer klein’ is dat
hij na de zomer nog steeds in Rijssen speelt. Hij heeft al een aanbieding van Go Ahead Eagles op zak en mag zich deze week bewijzen bij Heracles Almelo.

„Profvoetballer... Dat zou toch geweldig zijn”, blikt de vleugelverdediger stiekem alvast vooruit. „Ik ben weliswaar nog jong, maar om de stap naar het betaalde voetbal te maken eigenlijk toch alweer oud. De meeste spelers worden al in de jeugd opgepikt. Ik heb tot nu toe altijd bij Excelsior gezeten.”

Gerritsen maakt sinds twee jaar deel uit van de selectie. Moest hij vorig seizoen nog genoegen nemen met een reserverol, de voorbije competitie was hij een vaste waarde in de hoofdmacht. „Door de club ben ik onlangs uitgeroepen tot speler van het jaar, dat is wel iets om trots op te zijn. En een teken dat ik het toch wel aardig heb gedaan.”

Dat vindt ook z’n trainer Dennis Demmers. De coach vertrekt naar Go Ahead Eagles om daar assistent van Erik ten Hag te worden. De kans is aanwezig dat Gerritsen Mulkes hem volgt. „Natuurlijk is zijn overgang in mijn voordeel, ik weet niet of ze anders ook contact met me hadden opgenomen. Dat geluk moet je hebben.”

Gerritsen Mulkes zat vorige week met Ten Hag om tafel. „Een prettig gesprek”, blikt hij terug. „Go Ahead wil me heel graag hebben, het is nu aan mij om te beslissen.” De verdediger zal deze week sowieso nog niet het jawoord geven richting Ten Hag. „Eerst maar eens kijken hoe het bij Heracles gaat”, vertelt hij.

Vanochtend rond een uurtje of negen meldt Gerritsen Mulkes zich bij de poort van het Polman Stadion. „Zoveel interesse, dat had ik aan het begin van het seizoen nooit kunnen denken”, is hij eerlijk. „Ik ga keihard m’n best doen, maar de komende dagen toch ook proberen te genieten.”

Kalender icoon dinsdag 15 mei 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers