(verslag en foto's geplaatst) Katachtige reflexen doelman Breukink houden Excelsior'31 45+ team op de been

Foto bij (verslag en foto's geplaatst) Katachtige reflexen doelman Breukink houden Excelsior'31 45+ team op de been

(verslag en foto's geplaatst) Katachtige reflexen doelman Breukink houden Excelsior'31 45+ team op de been

Klik hier voor 67 foto's (copyright www.excelsior31.nl) van het toernooi van Excelsior'31 45+, bij RKSV

Vrijdagvond is op de accommodatie van goede buur RKSV een toernooi gespeeld voor 'voetballaatbloeiers'. Vrij vertaald, een evenement met als deelnemende ploegen 35+ en 45+ teams, van o.a. Excelsior'31, RKSV en Voorwaarts Twello.



Het eerste duel van de avond ging voor Excelsior'31 45+ nipt verloren, ondanks de serie weergaloze reflexen en reddingen van goalie Henk Breukink. Ongelofelijk wat deze vader van de talentvolle B1 speler Mark Breukink allemaal uit het doel ranselde.

In de loop van het weekend volgt een verslag van initiator Ard Schuiterd én een serie foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Verslag door Ard Schuitert
Vrijdagavond 1 juni, sportpark de Koele van RKSV: tegenstanders RKSV 1, ON, v.v. Twello, Excelsior'31 en RKSV 2.

We moesten de eerste wedstrijd aftrappen tegen RKSV 1. Het duel begon mooi gelijk op, maar na een paar minuten speelde RKSV ons eruit en stonden we met 1-0 achter, ondanks goed keeperswerk van onze kanarie Henk Breukink. Hij is normaal gesproken geen keeper, maar omdat hij geblesseerd was aan zijn dikke t**n kon hij (ondanks de blessure) toch nog meedoen. 

Hier kan menig speler zich aan meten. Henk: alsnog bedankt dat je ons niet in de steek liet!
 
Na de 1-0 kwamen we langszij, via een mooie goal van Dinant Ligtenberg. Hij deed voor het eerst mee met ons, niet onverdienstelijk voor zijn leeftijd.
 
Na de eerste helft te hebben uitgespeelt, werd er door de scheids gefloten voor de 2e helft. RKSV begon goed en tikte ons weg bij de 2e goal. We stonden op dat moment wat te kijken naar de mooie zomeravondlucht, bij RKSV.
 
Toen we uitgekeken waren maakte lange Jan Paalman een mooie goal, in samenwerking met Leon 'dobbertje van Skotje', de bal werd door Leon uiterst nauwkeurig in de hoek geplaatst, 2-2.
 
Maar goed, aan alles komt een eind. Tenminste dat dáchten wij... Het duurde volgens ons nog vrij lang, omdat we conditioneel niet volledig 'top' zijn. Dit, omdat diverse spelers na jaren weer de draad weer hebben opgepakt. Daarom is voor volgend seizoen ook een conditietrainer aangesteld. 

Dit weet de trainer overigens nog niet!
 
Voordat we het wisten stonden we weer met 3-2 achter en werd wat heen en weer gesteggeld wie nu de schuld had, maar daar kwamen we toch niet uit. We speelden de wedstrijd zo goed mogelijk uit en werd er uiteindelijk verloren met 4-2.
 
De wedstrijd tegen ON willen we snel vergeten want deze werd dik verloren. Deze jongens spelen nog elke week op het veld en trainen ook nog eens 2 keer in de week. De wedstrijd duurde te lang voor ons, om te winnen.
 
De wedstrijd tegen Twello verloren we nipt met 3-2. Dit had net gehoeven, wanneer we voldoende wisselspelers hadden gehad. Maar goed, diegene die we hadden deden voor 100% mee.
 
De laatste wedstrijd speelden we tegen RKSV 2. Het werd een waar slagveld voor ons. Als eerste viel uit Henry Bouwhuis (hard kern) hij verdraaide zijn knie en moest naar de kant. Als tweede stopte Gertjan van Skotje er ook mee, met een dijbeen blessure. Als laatste ging Erik ter Steege door zijn enkel en verliet per brancard het veld, 2 stokken uit het bos en het doelnet werden hiervoor gebruikt, RKSV beschikt niet over een echte, dit was financieel niet mogelijk voor deze, kleine club.
 
Als laatste dachten wij dat Leon 'dobbertje van Skotje' ook het veld zou ruimen, omdat een speler van RKSV zo aardig was om boven op z'n pols te gaan staan. Daar er geen brancard meer aanwezig was (Erik lag er nog op) is hij maar door blijven spelen.
 
De wedstrijd werd nipt verloren met 4-3, ondanks ons conditiegebrek werd er deze wedstrijd leuk gecombineerd en resulteerde het in een paar mooie uitgespeelde goals
.
Al met al een mooie avond, waarin we met veel plezier tegen een bal trapten. Ondanks de nederlagen toch lekker gespeeld, dit komt overigens volgend seizoen goed met de conditietrainer én een paar extra spelers, die tot de harde kern gaan horen.
 
De volgende spelers waren deze avond aanwezig:
Erik ter Steege, Jan Paalman, Dinant Ligtenberg, Leon Ligtenberg, Gertjan Ligtenberg, Henry Bouwhuis, Ard Schuitert, Henk Breukink, Helma Heuten, Arjan Lubbers.
 
Ook tot de harde kern behoren, Bert vd Maat, Egbert Paalman, Rene Loohuis, Bert Gerritsen Mulkes, Gerald Nijland, Johan Ligtenberg en natuurlijk good old (helaas ziek, deze avond) Jannes Jansen.
Kalender icoon zaterdag 2 juni 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers