Spelersvakbond VVCS wil CAO voor Topklasse 'amateur'-voetbal

Foto bij Spelersvakbond VVCS wil CAO voor Topklasse 'amateur'-voetbal

Spelersvakbond VVCS wil CAO voor Topklasse 'amateur'-voetbal

door René Leget
Bron: klik hier
Er moet een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) komen voor spelers die in de topklasse van het amateurvoetbal acteren. Daar dringt voorzitter Danny Hesp van spelervakbond VVCS in een gesprek met Twente@ctueel op aan.  VVCS-voorzitter Danny Hesp: 'Spelers hebben er recht op dat ze weten waar ze aan toe zijn' 

Aanleiding voor dit pleidooi is dat de VVCS veel klachten krijgt van spelers die de overeengekomen vergoeding niet krijgen of dat er onenigheid is over de gemaakte afspraken.

Er zijn anno 2012 nog altijd clubs die niets op papier zetten en louter mondelinge afspraken met spelers maken. Dat is volgens Hesp niet meer van deze tijd.

De VVCS-voorzitter bespeurt overigens bij de topklasseclubs weinig enthousiasme over het maken van een cao. ,,Aan de cao koppelen wij wel de afspraak dat er een promotie-/degradatieregeling komt, zodat topklassers ook kunnen promoveren naar de eerste divisie. Zover zijn de clubs nog niet. De meeste verenigingen willen liever nog in de topklasse blijven''.

Mocht de cao er komen dan heeft dat grote gevolgen voor de clubs. Ook in Twente, een regio met relatief veel topklassers, zal dat volgens de VVCS merkbaar zijn. Alleen al in deze regio zijn vier topklassers actief: DETO uit Vriezenveen, HSC'21 uit Haaksbergen, Hardenberg en Excelsior '31 uit Rijssen. Er waren er tot voor kort meer, maar Quick'20 uit Oldenzaal en SVZW uit Wierden degradeerden naar de hoofdklasse.

In de Twentse 'amateur'top komt het nog vaak voor dat er tussen de club en de speler alleen mondelinge afspraken zijn gemaakt.  ,,Dat brengt grote risico's voor beide partijen met zich mee. Afspraken worden later anders geinterpreteerd of men probeert ergens onderuit te komen. Als je professioneel wil functioneren dan moet je alles netjes, via de cao, regelen.''      

 

Kalender icoon zaterdag 23 juni 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers