(foto's en samenvattingen geplaatst!) HSC'21 verrassende winnaar eerste Derby Days evenement

Foto bij (foto's en samenvattingen geplaatst!) HSC'21 verrassende winnaar eerste Derby Days evenement

(foto's en samenvattingen geplaatst!) HSC'21 verrassende winnaar eerste Derby Days evenement

Klik op de wedstrijd voor de foto's (copyright www.excelsior31.nl ):

 * Excelsior'31 - HSC'21 * Excelsior'31 - Quick'20  * Excelsior'31 - Rigtersbleek  * Excelsior'31 - HHC Hardenberg



* Klik hier voor de samenvatting van Excelsior'31 - HSC'21, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. Interviews: Bert Bosschers en Leon Simons, voor Excelsior'31 TV.

* Klik hier voor de samenvatting van Excelsior'31 - Quick'20



Andreas David scoort tegen Quick'20 uit een vrije trap van 30 meter, klik
hier

* Klik hier voor de samenvatting van Excelsior'31 - Rigtersbleek

* Klik hier voor de samenvatting van Excelsior'31 - HHC Hardenberg

* Klik hier voor een sfeerimpressie  



Zaterdag vond voor de eerste keer het Derby Days evenement plaats, op het terrein van Quick'20, in Oldenzaal. De organisatie kan terugzien op een bijzonder geslaagd evenement, het weer was uitstekend en de uiteindelijke winnaar verrassend.



Immers, HSC'21 verloor van Excelsior'31 en speelde gelijk tegen HHC Hardenberg (0-0, maar won de shoot-outs) en maakte (in de afsluitende wedstrijd van het toernooi) middels een 4-2 overwinning op Quick'20 een reuzensprong op de ranglijst. 



Cenk Uguz gaat de geschiedenisboeken in als de speler die 'ooit' de eerste treffer van het Derby Days evenement scoorde

Excelsior'31 voerde vrijwel het gehele evenement de ranglijst aan, maar bleef door de 0-0 tegen HHC Hardenberg - en het verliezen van de shoot-out - op 10 punten steken. HHC Hardenberg kwam uiteindelijk ook op 10 punten, maar eindigde (vanwege de gewonnen onderlinge shoot-out) bóven Excelsior'31.

Op basis van de ervaringen van de eerste editie is het voor te stellen dat Derby Days 2013 met een gewijzigde puntentelling op de proppen komt. Aan de andere kant heeft het ook wel weer zijn charme.



Resumerend, met name de coaches van de deelnemende ploegen is zaterdag véél duidelijk geworden, over de kwaliteiten en kwantiteiten, binnen de diverse selecties. Alleen al om die reden was het Derby Days evenement bijzonder nuttig te noemen.

Bij Excelsior'31 ontbraken: Niek Davina en Gertjan Wilbers (vakantie); Maarten Smit, Gerald ten Hove en Denis Mahmudov (geblesseerd). Maurice Bartelds maakte voor het eerst weer minuten, na een slepende knieblessure.



HSC'21 winnaar eerste Derby Days-toernooi
Bron: klik hier  
OLDENZAAL - Zondagtopklasser HSC'21 uit Haaksbergen heeft zaterdag op sportpark Vondersweijde in Oldenzaal het eerste Derby Days-toernooi gewonnen. ,,En we hebben niet eens zo goed gevoetbald'', vond aanvoerder Sven Weustink. Het erepodium werd verder bevolkt door twee zaterdagtopklassers: Hardenbergse HHC eindigde als tweede, terwijl het Rijssense Excelsior'31 beslag legde op de derde plaats.



De gelijkenis met zanger Jan Smit was treffend, de uitvoering van '(Haar naam was) Laura' deed het publiek massaal grijpen naar tissues

Het Derby Days was bedoeld voor de Twentse clubs uit de top van het amateurvoetbal bijeen te brengen. Alleen ontbraken ditmaal DETO uit Twenterand (zaterdagtopklasse) en het Wierdense SVZW (zaterdaghoofdklasse), omdat deze clubs vonden dat het toernooi niet in hun voorbereiding op de naderende competitie paste. De coaches van de deelnemende clubs - verder nog het Enschedese Rigtersbleek en het Oldenzaalse Quick'20, beiden uitkomend in de zondaghoofdklasse, waren zeer lovend over de organisatie van het evenement, dat hoogstwaarschijnlijk jaarlijks terugkeert.

Alle wedstrijden duurden een half uur en er golden speciale spelregels. Voor de doelpunten werden ook punten toegekend. Als een duel gelijk eindigde, werd het alsnog beslist met een zogeheten shoot-out. Daarin moesten spelers vanaf 25 meter afstand binnen tien seconden de doelman van de tegenpartij passeren. Dit systeem nekte uiteindelijk Excelsior, dat lange tijd aanspraak leek te maken op de bokaal.



Assistent-trainer Ryan Eertink (met hand aan de pet) werd tijdens Derby Days vergezeld door zijn zaakwaarnemer, Jan Veeneklaas (eveneens met pet)

Kalender icoon zaterdag 4 augustus 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers