Excelsior 3 bekert door na 0-1 winst op De Tukkers 2

Foto bij Excelsior 3 bekert door na 0-1 winst op De Tukkers 2

Excelsior 3 bekert door na 0-1 winst op De Tukkers 2

De Tukkers 2 - Excelsior'31 3 0-1
0-1 Frank ten Brinke

Opstelling Excelsior'31 3:
Ruud Hofhuis, Jonathan Acis, Arjan Schooten, Danny Spin (60. Tom Leussink), Frank ten Brinke, Luen Mensink, Jeroen Dangremond, Anton Acis (75. Simon Kool),  Rutger vd Noort, Robert Harbers, Theun Brandriet
 
Zaterdag was de laatste poulewedstrijd in de beker en die moesten we spelen tegen De Tukkers uit Albergen (reserve 2e klasse).Uiteindelijk met een wat krappe selectie omdat Gerwin Immink in de warming-up afviel en Simon Kool en Tom Leussink net terug waren van het trainingskamp met het tweede en nog tot twaalf uur getraind hadden.

We hadden vanaf het begin veel balbezit en lieten de bal goed rond gaan. De tegenstander liet zich massaal inzakken en stonden met veel mensen rond hun zestien waar wij niet doorheen kwamen. Onze voorhoede kon de bal niet in bezit houden en daadoor kwamen hun toch met wat snelle uitvallen op onze helft maar door attent verdedigen leverde dat geen gevaar op.

Ook probeerden we met wat hoge ballen vanaf de zijkanten gevaar te stichten maar de verdediging van de Tukkers stond als een huis en leverde dus geen gevaar op. In de rust werd aangegeven dat we de bal moesten blijven rond spelen en wat scherper voorin moesten zijn.

Maar  de tegenstander bleef goed verdedigen en ging ook wat meer voetballen en we moesten attent blijven. Maar verder dan een schot vanaf de zestien werden ze nauwelijks gevaarlijk.Wij daarentegen kregen wat kansen en met name Rutger v/d Noort en Theun Brandriet waren dicht bij een treffer. Ook het fantastische afstandschot van Luen Mensink mocht er zijn.

Ook via de zijkanten kwamen wat goeie voorzetten maar konden steeds gepareerd worden door hun verdediging of keeper. De goal die viel kwam vanuit een corner na een ping-pong situatie werd de bal in het doel getikt door onze linksback Frank ten Brinke.

Wel een verdiende overwinning, die moeizaam tot stand kwam, maar er is nog genoeg werk aan de winkel voordat de competitie begint.

Kalender icoon zondag 26 augustus 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers